Jestem w posiadaniu pokojowej anteny radio-telewizyjnej SONUS ze wzmacniaczem. Zakupiona rok temu antena sprawowała się dość dobrze w pewnych warunkach do odbioru TV analogowej na wsi w woj. lubelskim. Nie obawiałem się zakupu bo na opakowaniu ładnie przedstawiane są możliwości odbioru w HDTV, DVB. I faktycznie przez ten rok wydawała się udanym wyrobem... Do czasu uruchomienia 3 multipleksu naziemnej telewizji cyfrowej. Wnioskuję że nałożenie się paru sygnałów analogowych i cyfrowych wojewódzkich nadajników uniemożliwiła oglądanie którejkolwiek telewizji, bo antena poza sygnałami ściąga zakłócenia w stopniu silniejszym. Zbadałem i wiem już że nie nadaje się do odbioru TV, i w lubelskim i mazowieckim tam gdzie przebywam, więc pewnie na terenie całego kraju. Czy to urządzenie nadaje się do czegoś jeszcze.., czy da się coś z niej jeszcze zmontować nie powielając poniesionych kosztów??? Czy po wyłączeniu nadajników analogowych może się coś zmienić? A może niestety nadaje się już tylko do utylizacji, bądź jak ktoś woli - w kosz...???