Kolega to dość dokładnie opisał.Po zmianie grubości mielenia dopiero 4-5 kawa "wychodzi" ok.Musi wypchnąc z młynka i kanałów tę drobno zmieloną,a elektronika dostosować czas mielenia by ustawiona porcja mocy kawy była odpowiednia.
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over thereMARCIN.SLASK wrote:fafiki wrote:Witam,
Mam problem z młynkiem ECAM 23.450. Ekspres jest nowy (kupiony 2 tyg. temu). Na początku było ok. ale jak zacząłem zmieniać grubość kawy w młynku to się zaczęło. Kawa ledwo co kapie i pojawia się komunikat, że kawa jest za drobno mielona i wyreguluj młynek. Nastawiam młynek na 7 czyli najgrubsze ziarna i dalej to samo. Taki sam komunikat. Kawa prawie wcale nie kapie i ekspres się blokuje. W pojemniku na fusy pojawia się woda i robi się tam breja. Próbowałem resetu wg. instrukcji, wyłączenia z sieci i ponownego włączenia. Przestawianie regulacji młynka też nic nie daje. Teraz młynek jest w pozycji najgrubsze ziarna i dalej jest komunikat. Kawa za drobno mielona. Czy mogę samodzielnie temu zaradzić, czy mam oddawać nowy ekspres do serwis?
Proszę o pomoc.
Spróbuj do pojemnika na ziarna wsypać niewiele kawy (np. dwie łyżki), ustaw młynek na "3" i wykonaj tak 3-5 kaw (jak cala kawa zostanie zmielona, do dodaj kolejną porcję). Opisz jak przebiegł test.
Dodatkowo jakiej kawy używasz?
sparrow777 wrote:Witaj. Jak tam było w serwisie? Mam problem trochę podobnego rodzaju. Maszyna to Delonghi ecam 23.450. Zauważyłem,że po regulacji młynka pod ekspresem się za bardzo skrapla woda. NIe leci do czerwonego zbiorniczka, tam gdzie powinna koło tacki ale obok, pod tackę skapuje. W serwisie na telefon nie potrafią mi powiedZieć czy tak ma być, czy to coś źle,tej wody dużo nie ma ale czasem wysuwam tackę by opróżnić fusy i woda aż ze stołu skapuje.
Akotsw wrote:Witam
ja rowniez podlacze sie do tematu, posiiadam esam3100 i po wlaczeniu do pradu zaswiecaja sie wszystkie diody poczym gasna i ekspres nie odpowiada na zadne moje prosby .... probowalem zrobic reset ale bez zadnych winikow tj po przycisnieciu trzech guzikow na raz migaja i gasna i nic.... Prosze o pomoc