logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Program do automatycznego wyłączania komputera o określonej godzinie

reven18 09 Gru 2004 21:51 6000 13
REKLAMA
  • #1 1048428
    reven18
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    tak jak w temacie mam pytanko czy jest program w którym ustawie sobie że o tej i o tej godzinie komputer automatycznie się wyłączy bądź dany program???
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 1048433
    aren
    Poziom 28  
    Ocena: 46
    jasne ze jest pelno takich programow do wylaczania komputera o danej porze
    Załączniki:
    • Auto.PowOn.Shut-Down.v1.42.rar (1014.17 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 1048552
    ajocki
    Poziom 2  
    a no jest moim zdaniem najlepszy prog CWK (Czasowy Wyłącznik Komputera) pana D. Pasternaka
    poszukaj na googlach ....
  • REKLAMA
  • #4 1049474
    anddd
    Poziom 24  
    Ocena: 10
    Wcale nie narzekam na Harmonogram zadań.....
  • REKLAMA
  • #5 1049503
    reaven22
    Poziom 31  
    Ocena: 1364
    Jest też niezły programik WinOFF .. sterujesz go z harmonogramu..
  • Pomocny post
    #6 1049814
    ViRuS2999
    Poziom 11  
    Witam ;) oto kilka programikow do wyłanczania kompa na czas ;) resetowania go, lub inne opcje jak hibernacja Pozdro ZIomy ;)
    Załączniki:
    • timeoff12b3.exe (1.01 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • pwroff30.zip (219.66 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #7 1049990
    reven18
    Poziom 12  
    Dzikęki za wszytko a czy znacie może jeszcze jakiśprogramik który o danej godzinie wyłącza dany program?? Piszcie PZDR
  • #8 1050174
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 672
    reven18 napisał:
    Dzikęki za wszytko a czy znacie może jeszcze jakiśprogramik który o danej godzinie wyłącza dany program?? Piszcie PZDR

chyba pytasz o włącznie ?
    taki też jest ale nie wszystkie płyty obsługuje
    tzn wyłącza kompa i włącza jeśli płyta nie suportuje ,to wykorzystuje się funkcję w biosie acpi -alarm rtc resume
    pozdrawiam
  • #9 1050402
    aren
    Poziom 28  
    Ocena: 46
    no właśnie ten program co ja wstawiłem potrafi wyłączyc kompa i włączyc jesli oczywiscie twoja plyta na to pozwala. A do wylanczania programow o czasie uzyj harmonogramu z windowsa
  • #10 1050423
    reven18
    Poziom 12  
    Ok harmonogram zadań tylko mam windowsa xp i nie wiem gdzie to jest??? Jest tylko takie coś jak zaplanowane zadania i nie idzie tam ustawić o której godzinie ma się wyłączyć dany program.
  • #11 1050428
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 672
    żle przeczytałem ,jasne że charmonogram
    Auto.PowOn.Shut-Down.v1.42.-używam i polecam
    pozdrawiam
  • #12 1050451
    reven18
    Poziom 12  
    Już wszystko wiem dzięki za wszystko!!! PZDR
  • #13 1050587
    Panda02
    Poziom 32  
    Ocena: 118
    Proponuję jeszcze jeden programik do wyłączania komputera.
    Załączniki:
    • Zamykacz.zip (374.51 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #14 1050824
    AJacak
    Poziom 11  
    Jakis super ekkstra to niejst program w moim wykonaniu na zamowienie kumpla powstawal w wybitnie krotkim czasie wiec idealny niejest.. ale dziala. Zrobielm zeby dzialal i dlaej sie niebawilem.

Krotki Objasnienie:
    Log Off -wylogowanei urzytkownika
    Power Off -wylacza komputer
    Restart - restart kompa
    Shutdown - wylacza kompa -> tzn do ekranu "teraz mozna bezp.." (dawne obudowy AT) ale na ATX tez dziala.

Soft - wylacza ale pyta sie o zachowanie zmian itp
    Force All-wylacza bez zbednych pytan.... (kod dla WINXP z prorytetem procesow)

R kolo czasu to reset czyli ustawienei aktualnego czsu/daty

Action Now -wywoluje w momencie nacisneicia czasem moze sie przydac kiedy system "wisi" az tak ze neiche sie wylaczyc.. a to sie zdaza pod win xp wprawdzie sporadycznie... ale zdaza.. (zawsze zostaje "zabicie" svchosta jeden z nich jest krytyczny ipo 60 sekundach napewno system sie wylaczy...

To chyba wszystko .. w tryju jest ikonka i czas pozostaly...

mam nadizej ze komus sie przyda.. :) zalacze tez zrodlo oczywiscie C++ i VC NET (ale chyba jest tam jeszcze dsw z 6.0 niewiem czy dziala..) MFC.
    Załączniki:
    • Shutdown.rar (7.3 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy programów umożliwiających automatyczne wyłączanie komputera lub określonych aplikacji o zaplanowanej godzinie. Wskazano, że istnieje wiele takich narzędzi, m.in. CWK (Czasowy Wyłącznik Komputera) autorstwa D. Pasternaka oraz WinOFF, który można sterować za pomocą harmonogramu zadań systemu Windows. Użytkownicy polecają także wykorzystanie wbudowanego Harmonogramu zadań Windows XP do wyłączania programów, choć wymaga to odpowiedniej konfiguracji. Wspomniano o funkcjach BIOS-u (ACPI - alarm RTC resume) pozwalających na automatyczne włączanie komputera, jeśli płyta główna to obsługuje. Dodatkowo, program Auto.PowOn.Shut-Down.v1.42 jest rekomendowany do zarządzania wyłączaniem i włączaniem komputera. Jeden z uczestników opisał własny program z funkcjami takimi jak Log Off, Power Off, Restart, Shutdown, Soft (z zapytaniem o zapis zmian) oraz Force All (wymuszone wyłączenie procesów), działający pod Windows XP. Podsumowując, dostępne są zarówno gotowe aplikacje, jak i systemowe narzędzia do automatycznego zarządzania zasilaniem i procesami na komputerze.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA