Pomysł w zasadzie zrodził się sam... Trochę przeliczyłem się z ilością kupionych rynien i osprzętu przy stawianiu wiaty DIY i nieco materiałów niezagospodarowanych zostało.
Projekt NIAGARY służy zabawie i nauce, w zasadzie ogólnemu rozwojowi dzieci i dorosłych.

A więc czego potrzebujemy:
- 3,5 letniego Franka. Znanego z kilku poprzednich projektów:
Wypasiona kołyska Franka
Centrum Dowodzenia Ziemią
- WODA, dużo wody, a w zasadzie jeszcze więcej wody
- Pomysł na zagospodarowanie "przydasiów"
- Taras DIY , przydaje się ale nie jest to warunek konieczny

- Parę metrów rynny i osprzętu (pozostałości po budowie wiaty, wartość ok. 200PLN)
- Reklamówka rurek, kształtek, złączek, korków (wykorzystane PCV kanalizacyjne fi32mm, ok 50PLN)
- Garść wkrętów z nierdzewki
- Pompa zęzowa na 12V, kupiona na znanym portalu aukcyjnym za 50PLN
- Miska do mieszania zaprawy murarskiej, największa jaką znalazłem, 30PLN
- Dużo czasu, bardzo dużo, ale nie na budowę ta trwała 30 minut. Dużo czasu potrzebne na zabawę!! Co ciekawe - frajdę sprawia i dzieciom, i dorosłym. Przetestowane na znajomych.

(tu wtrącę parę słów dla: malkontentów, wyznawców voodoo BHP oraz wujków dobra rada, najlepiej na świecie znających się na wychowaniu dzieci, nie mając swoich:
- TAK Pompa jest bezpieczna, jest na 12V i, mimo że jest cała zanurzona w wodzie to tak ją zaprojektowano!! Ma certyfikat CE co sugeruje, że ręki nie urwie ani nie zabije prądem.
- TAK zasilacz jest w obudowie IP67. Jest również uziemiony, a obwód do którego jest podłączony zabezpiecza wyłącznik różnico-prądowy.
- TAK, może się przeziębić, ale to mój problem

Pomysły i inspiracje mile widziane w komentarzach.
Budowa wyjątkowo nieskomplikowana, wszystko widać na zdjęciach, głębszy opis chyba zbędny.
Na zdjęciach oprócz Franka nasz sąsiad Jaś

Cool? Ranking DIY