Witam
A mnie interesuje jak udostępnić net za pomocą kompa z trzema sieciówkami? Wszędzie w opisach są porady, aby kupić router sprzętowy - ja mam D-Linka ale przestał mi wystarczać, więc zbudowałem fajny serwerek w obudowie od DVD Pioneera, który ładnie prezentuje się pod telewizorem
I teraz jak odpalić na tym cudzie routing?
Sytuacja wygląda tak: do sieci osiedlowej mam sieciówkę 100MB/s, sklonowany MAC.
Do kompa żony mam sieciówkę 1GB/s - ot tak, żeby była

DLink tego nie miał
Do mojego lapa mam WIFI - muszę mieć koniecznie 802.11G, bo B mi nie wystarcza.
Poza tym serwer musi mieć LPT i 2 COM-y.
Czyli jeszcze raz - od strony dostawcy Realtek 8139, dla pierwszego kompa Realtek 8169 i dla drugiego kompa (lapa) Realtek 8150.
Jak ustawić udostępnianie, żeby mi to chodziło? Jak zaznaczę udostępnianie na karcie nr.1 to muszę wybrać dla której sieciówki chcę udostępniać, a ja chcę dla dwóch
Ten serwer musi być właśnie taki a nie inny.
Jak ruszyć te cholerne udostępnianie?
Pozdrawiam wszystkich.
Witam jeszcze raz
No cóż - jak zwykle chciałem sobie utrudnić życie i wszystko zrobić ręcznie, a wystarczyło użyć kreatora konfiguracji sieci

Z tego co zauważyłem, kreator zrobił mostek sieciowy pomiędzy sieciówkami sieci wewnętrznej i dał udostępnianie połączenia na ten mostek
To teraz moje pytanie jest takie: z jaką prędkością będzie chodziło moje połączenie ad-hoc?
Problem polega na tym, że chodzi na 11MB/s a miało chodzić na 54MB/s.
Seciówka w kompie: Hornet na Realteku 8185 a w lapie Intel Pro/Wireless 2200B/G
I jeszcze jeden problem - nawet jak chodzi na 802.11b, to co chwila zrywa połączenie