Skoro się na tym nie znasz, to się za to nie bierz. Ja nie będę Ci głowy zawracał, że sam chcę zdiagnozować swój samochód (którym przejechałem ponad 250kkm) a Ty nie wchodź w dziedzinę na której Ty się nie znasz.
Oczekujesz pomocy a do tej pory nie podałeś PODSTAWOWYCH parametrów jakich oczekujesz od przetwornicy. Przede wszystkim nie podałeś CZĘSTOTLIWOŚCI jakiej potrzebujesz na wyjściu przetwornicy.
Oczekujesz porad ale ich nie rozumiesz. Przykro mi, ale mam obawy, że ja mam większą wiedzę o samochodach niż Ty o elementarnej elektronice. Bo ja przynajmniej rozumiem, co do mnie mówi mechanik. A Ty się zachowujesz, jakbyś próbował zrobić działający silnik spalinowy z klocków Lego i masz pretensje na okrągło, ze Ci nikt potrzebnej wiedzy nie chce przekazać.
Budowa przetwornicy o mocy kilkuset watów to nie przelewki. Ty utknąłeś na etapie parametrów nie potrafiąc ich nawet podać. Zacząłeś od perpetum mobile, które miało z 12V 55A DC zrobić 30V 60A AC. Obliczenia mocy to jest fizyka na poziomie dawnej szkoły podstawowej, obecnie gimnazjum.
Nie odróżniasz elementów elektronicznych, nie wiesz jak działają, skoro chcesz zrobić jedno wielkie zwarcie wstawiając zwory zamiast diod, najprawdopodobniej nie potrafisz nawet odczytać schematu, skoro tego nie zauważyłeś.
Tobie nie są potrzebne porady - Ty masz określić konkretnie, jakie ma mieć parametry przetwornica i pokornie wysłuchać tego, co w tej sprawie mają do powiedzenia ludzie, którzy maja pojęcie.
Zacznij od podstaw:
Napięcie wejściowe (podajesz 12V), rodzaj źródła zasilania (żeby określić realną możliwość realizacji), moc wyjściowa (zaczęło się od 1800W, teraz zeszło do 600W), kształt i częstotliwość napięcia wyjściowego i - przede wszystkim - podać rodzaj obciążenia, żeby nie marnować naszego cennego czasu na podawanie skrajnych rozwiązań, które mogą absolutnie nie przystawać do Twoich potrzeb.
W chwili obecnej sprawa mi cuchnie jakimś generatorem HHO - TO NIE DZIAŁA! - jesli tak, to od razu sobie odpuść.
Nie udzielam prywatnych porad technicznych czy korepetycji via e-mail/PW. Jeśli szukasz pomocy - pytaj innych na forum. W sprawach komercyjnych kontakt ze mną zawsze da się znaleźć.
Zapraszam na stronę wieloletniego redaktora naczelnego czasopisma Elektronika dla Wszystkich - Piotra Góreckiego, wydającego obecnie czasopismo w formie elektronicznej, pod tytułem Zrozumieć Elektronikę:
https://patronite.pl/Zrozumiec-Elektronike