logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Honda CR-V BRC Sequent 24 - Szarpanie i błąd silnika po przełączeniu na gaz

balas88 17 Lut 2012 09:29 6590 15
REKLAMA
  • #1 10557434
    balas88
    Poziom 9  
    Ocena: 16
    Crv po przełączeniu z benzyny na gaz zaczyna szarpać drgania są okropne,po czym zaświeca się błąd silnika.Byłem już 2 razy u gazowników z BRC.I nic to samo.
  • REKLAMA
  • #2 10557564
    bartek_j
    Poziom 35  
    Ocena: 816
    No przykro mi że masz takich kiepskich gazowników. Może pojedź do innych ?
  • #3 10557570
    bladi02
    Poziom 13  
    Ocena: 22
    A czy po jakimś czasie gaśnie czy utrzymuje się na obrotach
  • #4 10559131
    balas88
    Poziom 9  
    Nie moge do innych gazowników jechać bo starce gwarancje.
    Podczas jazdy jak szarpie i ujme node z gazu to zgaśnie mi auto całkiem.
    Nie wiem może ta listwa wtryskowa jest uszkodzona
  • #5 10560050
    bartek_j
    Poziom 35  
    Ocena: 816
    Skoro nie potrafią zrobić żeby działało poprawnie to niech demontują instalację i oddają pieniądze. Albo niech wskażą warsztat który na ich koszt doprowadzi instalację do stanu używalności.
    Trzeba było założyć Staga, łatwiejszy w ogarnięciu przez marnych speców ;)
  • REKLAMA
  • #6 10561540
    balas88
    Poziom 9  
    Jade do nich we wtorek jeszcze.Ale co dziwne dziś przetrzymałem go przełączeniu na gaz na 5 tys i szedł normalnie tylko na obrotach między 1.5 a 3 dzieje się najgorzej.
  • #7 10566678
    bladi02
    Poziom 13  
    Ocena: 22
    Moim zdaniem sprubuj tak, weź kombinerki odpal auto i zagniataj kombinerkami przewody między listwą wtryskową a kolektorem sącym i słuchaj co się dzieje jak silnik będzie schodził z obrotów to znaczy że dostaje gas a jeśli nic nie będzie się działo to znaczy że nie pali na tego cylindra weś też przyłuż ręke styłu do tłumnika jeśli poczujesz że spaliny które wylatują pulsują to nie pali na kturegoś cylindra. :D :D
  • #8 10567862
    balas88
    Poziom 9  
    Mam nadzieje ze we wtorek coś zrobią żeby ten gaz chodził taj jak trzeba

Dodano po 1 [minuty]:

Cięzko tak sprawdzić bo jak na biegu jałowym przechodzi na gaz to natychmiast gaśnie
  • #9 10609528
    balas88
    Poziom 9  
    I nadal nic nie zrobili dalej szarpie szlak mnie trafia.Cały układ zapłonowy sprawdzony przewody cewka kopułka świece palec r.wymienione i nic. Czy mogło się coś mechaniczie w instalacji gazowej zepsuć.Bo sam nie wiem

Dodano po 19 [minuty]:

Prosze o podpowiedz
  • REKLAMA
  • #10 10613877
    MAX52
    Poziom 21  
    Ocena: 67
    Jeżeli to instalacja z sieci CZAKRAMU to możesz wybrać jakikolwiek gwarancyjny punkt obsługi instalacji ze znajdujących się w wykazie na końcu książki gwarancyjnej bez obawy utraty gwarancji oraz bez ponoszenia dodatkowych kosztów.
  • #11 10619207
    balas88
    Poziom 9  
    Tak ale do nastepnego serwisu mam 200km i jest problem z czasem.
  • #12 10653370
    balas88
    Poziom 9  
    To jest jakaś masakra wymienili mi komputer od gazu i pierwszy wtrysk auto jezdziło po tej wymianie 2 dni dobrze.Wczoraj znów zaczeło szarpać
  • #13 12409476
    bastardinio
    Poziom 9  
    Panowie podłącze się pod temat, Mianowicie odkąd mam to auto vito v-klassa seqent 24 8 mc walczę z problemem szarpania wypadania zapłonów ale głównie na trasie w mieście jest wszystko idealnie. Wymieniłem świece, wszystkie filtry, czyszczenie przepustnicy. Gazownicy nie mają koncepcji szczególnie pan z brc w kielcach nie jest zainteresowany w ogóle pomocą. Ostatnio moje dochodzenie wykazało, że przy stanie szarpania wyłącznie, przełącznie na benzyne nic nie daje, ale jak wypiąłem komputer od brc następnie wpiąłem i odpaliłem wszystko było już dobrze. Myślicie, że to komputer padł gazowy, czy łapie jakieś błędy a ja go tylko zresetowałem ?? za wszelkie wskazówki dziękuję.
  • #14 14092059
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  
    Ocena: 6406
    Jezdzijcie dalej z szarpaniami to odczujecie dopiero po naprawie jak wywali zawory i sonde w kosmos.
    O pasku rozrządu nie wspomnę.
  • REKLAMA
  • #15 14105270
    Jarrek7
    Poziom 12  
    Ocena: 36
    Witam, skoro temat został odkopany nie będe zakładał nowego gdyż mam pobobny problem z Renault Laguna 2 2002 1.8 16V ben+lpg.
    Do pracy codziennie dojezdzam 120km tylko autostradą i problem występuje na gazie gdy silnik jest rozgrzany, podczas jazdy 120km/h silnik zaczyna sie dławić, po dodaniu gazu auto szarpie a obroty silnika spadaja, komputer pokazuje spalanie 20l/100km i mruga check engine. Gdy auto przekroczy 4tys (pow 140km/h)obr/min auto wraca do normalnosci i gasnie check engine. Gdy przełącze na benzyne auto jedzie bez zarzutu. Wykreciłem swiece, lekko zabrudzone czarnym osadem i zwiększyłem minimalnie odstęp na swiecy. Po tym zabiegu 150km przejechałem bez problemu na gazie po czym problem znów powrocil. Cisnienie na redktorze gazu jest dobre.
    Jedynie co mi przychodzi teraz do glowy to albo uszkodzona cewka zaplonowa albo sonda lamba(sprawdzalem sonde miernikiem i jest sprawna, są wachania napiecia w zakresie 0-90.
  • #16 14110458
    rooter75
    Poziom 21  
    Ocena: 89
    Jarrek7 napisał:
    lekko zabrudzone czarnym osadem i zwiększyłem minimalnie odstęp na swiecy.

Odwrotnie proponuje zrobić, na gazie się zmniejsza przerwę albo kupuje gotowe świece z fabrycznie zmniejszoną.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z Honda CR-V, która po przełączeniu z benzyny na gaz zaczyna szarpać, a kontrolka błędu silnika się zapala. Pomimo wizyt u gazowników z BRC, problem nie został rozwiązany. Użytkownik podejrzewa uszkodzenie listwy wtryskowej oraz informuje, że auto gaśnie podczas jazdy, gdy szarpie. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie instalacji gazowej, wymianę komponentów oraz możliwość skorzystania z innego serwisu bez utraty gwarancji. Wspomniano również o problemach z komputerem gazowym oraz o konieczności sprawdzenia układu zapłonowego.
REKLAMA