logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic KX-TCM 420B - cichy dzwonek po odłożeniu słuchawki, szukam instrukcji

mateuszs28 03 Mar 2012 17:28 2494 4
REKLAMA
  • #1 10628556
    mateuszs28
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam serdecznie
    Dostałem niedawno telefon Panasonic KX-TCM 420B(bez jakiej kol wiek dokumentacji) . Telefon działa bez zarzutu, jedynym jego mankamentem jest to, że po odłożeniu słuchawki na bazę bardzo cicho dzwoni!
    Co może być tego przyczyną?
    Druga sprawa to instrukcja obsługi, Nigdzie nie mogę znaleźć tej instrukcji (przeszukałem cały internet) jeżeli ktoś jest w posiadaniu tej instrukcji to prosił bym o udostępnienie!

pozdrawiam serdecznie
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 10631235
    zybex
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2933
    Być może winę ponosi za to zasilacz, który podczas gdy słuchawka leży na bazie, potrzebuje więcej prądu, a przykładowo ma wyschnięty nieco kondensator elektrolityczny. Najprościej jest podstawić na prób analogiczny zasilacz. Oczywiście trzeba się najpierw upewnić czy ma taką samą polaryzację na wtyku.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 10631266
    instalatorPBS
    Poziom 30  
    Ocena: 96
    A w tym telefonie to przypadkiem nie było tak, że jak słuchawka leży na bazie to dzwoni tylko dzwonek w bazie, który być może jest ustawiony na LOW a gdy słuchawka jest poza bazą to dzwoni i baza i słuchawka ustawiona na HIGH i dlatego jest wyraźnie głośniejszy dzwonek? Jutro poszukam w serwisie instrukcji papierowej i dam znać.
    Gerealnie baza nie służy do przechowywania słuchawki. Słuchawka powinna na niej leżeć tylko wtedy gdy chcemy ładować akumulator.
    RP
    PS - Tak jak mi się wydawało słuchawka nie dzwoni gdy leży na bazie. Wtedy dzwoni tylko baza.
  • REKLAMA
  • #4 10638551
    W.P.
    Specjalista - zasilacze komputerowe
    Ocena: 1225
    A w jakim stanie jest głośnik w bazie? Bardzo często zaciera się membrana.
  • #5 10642383
    mateuszs28
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Nie rozkręcałem jeszcze bazy, gdyż liczyłem na bez inwazyjne rozwiązanie.
REKLAMA