Mam pytanie: jaka byłaby najlepsza i najtańsza alternatywa dla magnetowidu VHS do nagrywania programów TV? Myślałem o dekoderze z możliwością nagrywania, ale niestety mój operator TV (Vectra) ma jakąś chorą politykę względem tych urządzeń: każą sobie płacić 170 zł za aktywację i miesięcznie 20 zł za dzierżawę dekodera. Jednocześnie nie dają możliwości wykupu dekodera od nich ani podłączenia własnego dekodera kupionego niezależnie. I tyle mają do powiedzenia wieloletniemu klientowi z tzw. pakietem platynowym i internetem również od nich.
A zatem czy istnieją jakieś zewnętrzne nagrywarki z dyskiem współpracujące z dekoderami cyfrowymi, jak i rejestrujące sygnał analogowy? Takie żeby można było po prostu wpiąć je w istniejącą konfigurację jako dodatkowe urządzenie do nagrywania z TV.
Byłbym niezmiernie wdzięczny za wszelkie wskazówki.
A zatem czy istnieją jakieś zewnętrzne nagrywarki z dyskiem współpracujące z dekoderami cyfrowymi, jak i rejestrujące sygnał analogowy? Takie żeby można było po prostu wpiąć je w istniejącą konfigurację jako dodatkowe urządzenie do nagrywania z TV.
Byłbym niezmiernie wdzięczny za wszelkie wskazówki.