logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Parametry uzwojeń spawarki CESPA ET 100 - rdzeń i tabliczka znamionowa

scyld 01 Maj 2012 17:24 9395 3
REKLAMA
  • #1 10850030
    scyld
    Poziom 11  
    Witam. Dostałem resztki spawarki transformatorowej CESPA ET 100. Resztki znaczy rdzeń i tabliczka znamionowa. Czy ktoś zna parametry trafa? Tzn. na temat uzwojeń? Rdzeń zwijany cięty, wysokość 200, szerokość ~115, grubość 70, okno 140x~52, kolumna 70x30. No cóż, tyle mam, a chciałbym jeszcze wykorzystać... Znana również jako TS-100 i Tyspaw ET1-100. Były już dwa posty na ten temat https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1998877.html i https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1998267.html , ale są zamknięte. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 11291450
    bodziook
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam,znalazłem właśnie w piwnicy taka spawarkę jednak bez przewodów i nie ma żadnej różnicy w mocowaniu przewodów do masy i do elektrody,brak także oznaczeń na obudowie .Jeśli ktoś wie jak to połączyć będę wdzięczny.Druga sprawa jak sprawdzić czy jest ona sprawna ,bez przewodów.Pozdrowienia.
  • REKLAMA
  • #3 12724704
    Wróblewski
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    A ja w zakamarkach znalazłem taką spawarkę, różni się ona od tych pokazywanych dotychczas . Próby uruchomienia się niepowiodły bo wywala bezpiecznik a jak wystartuje to na wyjściu pokazuje tylko ok. 4V na obydwu wyjściach. Widoczny brak zwory. Co sądzicie o tym?
    Pozdrawiam.
    Parametry uzwojeń spawarki CESPA ET 100 - rdzeń i tabliczka znamionowa Parametry uzwojeń spawarki CESPA ET 100 - rdzeń i tabliczka znamionowa Parametry uzwojeń spawarki CESPA ET 100 - rdzeń i tabliczka znamionowa Parametry uzwojeń spawarki CESPA ET 100 - rdzeń i tabliczka znamionowa
  • #4 12725652
    bestler
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 894
    Może porada niezbyt techniczna ale chyba najrozsądniej będzie odwiedzić skup metali kolorowych, upłynnić cała miedź, może rdzenie też wezmą. No chyba, że ktoś bardzo lubi klasyki gatunku, to można oczywiście remontować takie sprzęty i ich używać, ja jednak polecam się tego pozbyć.
REKLAMA