logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wyjazd nad jezioro. (Pomorskie)

Yasió 08 Maj 2012 14:54 2698 6
REKLAMA
  • #1 10874525
    Yasió
    Poziom 12  
    Co polecacie, nie dalej jak 200km ze Słupska (Pomorskie). Powiedzmy do 50zł za dobę od osoby.

Witam.

Chcę sobie pojechać na krótki wypad nad jakieś jeziorko (18-20 maj), i szukam jakiejś dobrej lokalizacji nie musi być koniecznie pod względem wędkowania, szukając po internecie widziałem fajne miejsca koło Miastka czy Szczecinka ale wole zapytać prawdziwych ludzi a nie wuja Google, wiec jak w opisie coś ze 200km ode mnie, jakieś Mazury, Kaszuby czy coś, zapodajcie linkiem albo cuś gdzie np. byliście i oczywiście żeby można było się wykąpać.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 10874982
    Madrik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1181
    Jak pasują ci Mazury, polecam jezioro Piłakno. Pobliskie miejscowości to Borowski Las i Wola Maradzka oraz Maradki.
    Między Szczytnem, a Mrągowem, przy drodze nr 600.
    Jezioro idealne. Położone w Lesie, dość duże, Ultra czyste i dość przejrzyste jak na nasze warunki. ZERO zabudowy mieszkalnej nad jeziorem. Na samym jeziorem są tylko 3 czy 4 ośrodki wczasowe. Polecam Ośrodek Karolczaka. Pełna opcja - Pole namiotowe, przyczepy, domki w różnych standardach, pokoje w hotelu. Molo z basenem (siatka ograniczającą głębokość do 1,5m, bo to szybko dno schodzi w głębię) i sprzęt wodny i sportowy.
    Oprócz tego jest jeszcze jest ośrodek Królewska Sosna i Baza nurkowa Dębowa Przystań. Wszystkie mają strony w sieci, to sam znajdziesz. Jest jeszcze jedno pole namiotowe na polu gospodarza, ale tam ponoć syf, kiła i mogiła + towarzystwo z dna społecznego. ;)

Jezioro jest jednym z najbardziej rybnych. Szczupaki jak konie. ;)
    Wędkarze prawie sami. Woda idealna do kąpieli. Są miejsca gdzie można pływać z maską i rurką nad łąkami wodorostów. Są głębiny, że nurkowie tylko w batyskafie schodzą. W Jeziorze jest stanowisko archeologiczne z zatopioną osadą słowiańską zaledwie metr czy dwa pod wodą. Są wyspy na jeziorze do odwiedzenia. Można popływać żaglówkami (u Karolczaka mają nawet Omegę), rowerami, kajakami, łódkami.
    Cisza i spokój. Zero skuterów wodnych czy motorówek (strefa ciszy). Na około same lasy, kormorany. jelenie i dziki. ;)

Co kto lubi. Do miasteczka 4km, sklepy, stacja paliw, fryzjer, bary.. Jak ma się samochód lub rower, to o rzut beretem. Do Mrągowa - 18km. Ale tam drożyzna, że hej... ;)
  • REKLAMA
  • #3 10876020
    Alfred_92
    Poziom 33  
    Ocena: 705
    Ja polecam Chmielno niedaleko Kartuz, co prawda nie byłem tam od dawna (ostatni mój wyjazd tam był z 8 lat temu). Ale dwukrotne wakacje w Chmielnie wspominam bardzo dobrze do dzisiaj. Ośrodek w którym byłem był z każdej strony otoczony jeziorami. http://www.powiat-kartuski.s7r.pl/o-gminie-chmielno/ Poczekajmy może ktoś zna jeszcze jakieś fajne miejsca do odwiedzenia.
  • #4 10887892
    żarówka rtęciowa
    Poziom 38  
    Ocena: 390
    Witam

A co sądzicie o Zdunach koło Starogardu Gdańskiego?
  • REKLAMA
  • #5 10888042
    arekb81
    Poziom 30  
    Ocena: 737
    Ja bym się kierował w kierunku obszaru Bytów/Chojnice/Konarzyny/Brusy.
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy forum polecają kilka lokalizacji na krótki wypad nad jezioro w Pomorskim, w promieniu 200 km od Słupska. Wśród rekomendacji znajduje się jezioro Piłakno, które jest czyste i rybne, z ośrodkami takimi jak Ośrodek Karolczaka oraz Królewska Sosna. Inne sugestie to Chmielno koło Kartuz, znane z otoczenia jezior, oraz Zduny koło Starogardu Gdańskiego. Użytkownicy wskazują również obszar Bytów/Chojnice/Konarzyny/Brusy jako atrakcyjny. Wiele z tych miejsc oferuje możliwość kąpieli i różnorodne formy zakwaterowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA