Witam,
Poszukując wielu pytań odnośnie mojej instalacji c.o. i c.w.u. trafiłem tutaj. Zamierzam zmienić piec dwufunkcyjny z otwartą komorą o mocy 23,5KW, piec jest już dość leciwy i coraz częściej szwankuje
. Na dwufunkcyjny, kondensacyjny. Mieszkanie jest na parterze w starym budownictwie, ma powierzchnie 100 m2 i wysokość 3,8m. Dwie skrajne ściany + trzecia od strony klatki schodowej, wszystkie nieocieplone. Instalacja jest w miedzi w połączeniu z grzejnikami metalowymi Purmo. Przewód kominowy fi60 doprowadzenie powietrze, powietrze doprowadzana będzie z świetlika, który znajduje się zaraz za ścianą na której osadzony jest piec. Piec zamontowany w łazience. Jaką mocą powinien dysponować nowy piec? Piec nad którym się zastanawiam to Termet Ecocondens 25 2F. Czy sprawdzi się w mojej instalacji? Nie chcę trafić na sprzedawcę lub fachowca eko magika, który opowiada niestworzone bajki, a na koniec będę się bujać po serwisach. Dlatego zadaję pytanie Wam fachowcom z praktyką. Dodam tylko, że serwis odgrywa tutaj ważną role.
Pozdrawiam
Damian
Poszukując wielu pytań odnośnie mojej instalacji c.o. i c.w.u. trafiłem tutaj. Zamierzam zmienić piec dwufunkcyjny z otwartą komorą o mocy 23,5KW, piec jest już dość leciwy i coraz częściej szwankuje
Pozdrawiam
Damian