Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamHerethic napisał:Tu się zgodzę.Dziura w paśmie
Herethic napisał:A tego nie rozumiem.ogromny rezonans obudowy
Herethic napisał:Autor napisał "Jak Tonsil Zeus" - czy naprawdę nie ma tam zwrotnicy?O braku zwrotnicy nie wspominając
Herethic napisał:A to, to już zależy od kilku dodatkowych czynników. 1/ Od sprawności głośnika wysoko-tonowego - z wyliczeń pobieżnych wynika że driver będzie musiał być dość mocno tłumiony, więc de facto nie będzie aż tak strasznie "męczony".jeśli chociaż nie zabezpieczysz tweetera,
zrobisz z niego zapiekankę...
Herethic napisał:ogromny rezonans obudowy
dj-MatyAS napisał:A tego nie rozumiem.
ynkrywydyble napisał:Tak jak myślałem...są tanie
ynkrywydyble napisał:Ale zdajesz sobie sprawę, ze to kolumny się projektuje pod konkretne głośniki? Zakładanie że "jak będzie źle - wstawię inne" jest dość ryzykowne... Może się okazać, że cała robota ... psu na budę... (o ile to jamnikgdy będzie tragedia, to wstawię inne.
ynkrywydyble napisał:Tu sam sobie zaprzeczasz. Albo wyliczasz (nie koniecznie do szóstego miejsca po przecinkuNie potrzebuję precyzyjnych obliczeń, nie jestem wymagający, ale jakiś tam słuch mam
ynkrywydyble napisał:Powyżej pierwsze przemyślenia. Nie są to opinie ekspertów, ale porady Kolegów udzielone w trosce o Twój zapał, czas, zaangażowanie i pieniądze - Innymi słowy :nie wymagam opinii ekspertów, lecz tylko chciałem dowiedzieć się co inni mogą ciekawego powiedzieć/doradzić mi w tym eksperymencie;)
dj-MatyAS napisał:Również moim, skromnym zdaniem "trzecia opcja" jest bez sensu...Albo robić dobrze, albo nie robić wcale.