logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi A4 B5 99' lift - Kodowanie pompki centralnego odwrotne działanie pilota

short24 13 Lis 2012 10:54 7065 6
REKLAMA
  • #1 11523459
    short24
    Poziom 10  
    Ocena: 10
    Witam
    Wymieniłem pompke od centralnego sterowania po dodaniu pilota-scyzoryka i zakodowaniu pilot działa ale odwrotnie zamykanie to otwieranie i odwrotnie, natomiast po zamknięciu przyciskiem UNLOCK auta włącza sie światło wewnątrz tak jakby widział że auto zostało otwarte, a po otwarciu przyciskiem LOCK auto otwiera się ale światło wygasa (a powinno się swiecić) co to może być ??
    Czy ktoś coś doradzi??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 11532760
    short24
    Poziom 10  
    obróciłem przewody idące na silniczek kompresora i niby jest dobrze ale znowu pompka po otwarciu lub zamknięciu chodzi jeszcze jakiś czas a na dodatek niemoge otworzyć bagażnika przyciskami tylko działa z pilota
  • #4 11532863
    grala1
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 5046
    Zamykając od środka auta też działa na odwrót?
    Przez zmianą przewodów.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 11538785
    short24
    Poziom 10  
    grala1 napisał:
    Zamykając od środka auta też działa na odwrót?
    Przez zmianą przewodów.

tak zamykając od środka też działa na odwrót

Dodano po 1 [minuty]:

tomasz sadowski napisał:
    A sprawdź jeszcze przewody od pompki czy są szczelne

sprawdziłem wszystko jest ok sprawdze jeszcze raz przy dzrzwiach od strony kierowcy czy tam jest wszystko dobrze
  • #7 11554217
    short24
    Poziom 10  
    sprawdziłem w drzwiach i jest ok a czy wie ktos czy po numerze VIN można dojść jaką pompke centralki powinno posiadać moje auto ???

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik wymienił pompę centralnego zamka w Audi A4 B5 z 1999 roku i po dodaniu pilota napotkał problem z odwrotnym działaniem przycisków. Po zamknięciu samochodu światło wewnętrzne się włącza, a po otwarciu gaśnie. Użytkownicy sugerują zamianę przewodów sterujących oraz sprawdzenie ich szczelności. Użytkownik potwierdził, że zamiana przewodów poprawiła sytuację, ale pojawiły się nowe problemy, takie jak niemożność otwarcia bagażnika przyciskami. Dodatkowo, użytkownik pyta o możliwość ustalenia, jaką pompę centralnego zamka powinno mieć jego auto na podstawie numeru VIN.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA