Źródło:
http://www.gsmarena.com/75_of_handsets_sold_in_q1_run_android_apple_is_far_behind-news-6033.php
Obraz:
http://www.sammobile.com/2012/11/28/n7000xxlsa-–-galaxy-note-android-4-1-2-jelly-bean-test-firmware/
Fajne? Ranking DIY
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamlekto napisał:Tak dużo ponieważ zmiana systemu skutkuje utratą gwarancji
lekto napisał:gdyby nie to to już dawno bym to ścierwo usunął.
Sobek007 napisał:Android jest świetny tylko ma 1 sporą wadę bardzo słabo zarządza pamięcią Ram.
revolt napisał:android, którego nazwijmy umownie linuxem
cefaloid napisał:Android nie jest Linuxem i na dobrą sprawę nie musi mieć jądra opartego o Linux.
cefaloid napisał:Ale nie zgadzam się że to że android ma ''full softu" jest ironią losu.
revolt napisał:Dokładnie zgadzam się w 100%. Sam tez teraz siedzę na WP8, na HTc 8S czyli totalna budzetówka i wszystko chodzi szybciej niż na modowanym S3.Beznadziejny to nie jest, ale działa cacy jedynie na szybszym sprzęcie. Miałem wszystkie właściwie systemy i gdybym w chwili ociemniałości umysłowej nie sprezentował komuś iphona 3gs, którego kupiłem za 300 zł to pewnie ciągle bym na nim siedział. Byłem "jabłko-sceptykiem" ze względu na cenę, ale wg mnie do iOs reszta nie ma startu. Android muli na średniej i niższej półce i ma jakieś procedury nastawione na wpieprzanie baterii, ale ma dużo aplikacji i modów, WP8 z którego korzystam teraz śmiga płynnie i stabilnie jak iOS, ale jest bardzo ascetyczny (dla mnie w sumie to plus). iOS ma wszytko tylko ta cena.
PS. Taka mała ironia losu, że android, którego nazwijmy umownie linuxem ma full softu, za to WP8 mniejsze wymagania i lepszą stabilność (takie moje spostrzeżenia)
Krzysiek99 napisał:Ale wyjasnij mi jedna rzecz? Dlaczego mam kombinować żeby mi telefon działał jak nalezy? Dlatego Android to muł, jedynie na Nexusie po wyjęciu z pudełka działa jak należy.Każdy system potrzebuje jakiejś konfiguracji to chyba normalne że Windows 7 nie zainstalujesz na kompie dla Windows 98 a na takim dla XP się okażę że po instalacji kilku programów idzie się pochlastać.
Oczywiście tak nie powinno być, bo to system powinien być możliwie lekki i pobierać jak najmniej mocy maszyny. Mówicie że android to muł ale nie piszecie który dokładnie a to chyba normalne że telefon z sieci jest zasyfiony chłamem. Miałem ARC S z A2.3 latał jak rakieta, zainstalowałem A4.0.4 i się zmulił ale okazano się że system jest naszpikowany chłamem facebook'owym itp. wszystko wypierniczyłem i telefon znowu latał jak rakieta. Jedyny zamuł na kilka s. był po wyjściu z pazerniejszej gry, ale tel. maił raptem 512MB RAM
Teraz mam SGS2 i od razu A4.1.2 + SD 32GB zawalony jest programami i grami łącznie koło 140 aplikacji, nic nie czyściłem jest wszystko oryginalnie oprócz ROOT'a i CWF jakoś telefon działa jak burza, po wyjściu z gry od razu mogę działać, klikam słuchawkę i mam od razu książkę, klikam menu i mam menu, bez czekania itp. Nie pojmuje co wam się wiesza ? Ba miałem tablet za 100zł MID13 z 1GHz CPU, MALI 400 w wersji 1 rdzeniowej i 512MB RAM i nawet on działał bez problemu.
Chcecie by wam wszystko działa idealnie to dostosujcie hardware do tego, a nie obwiniacie system. Kupujecie jakieś słabe zabaweczki a potem płacz i zgrzytanie zębami bo mi android muli!
ps. chcecie czystego androida to kupcie/ pożyczcie nexusa tam macie gołego andka i można zobaczyć jak to lata.
luki56 napisał:Krzysiek99 napisał:Ale wyjasnij mi jedna rzecz? Dlaczego mam kombinować żeby mi telefon działał jak nalezy? Dlatego Android to muł, jedynie na Nexusie po wyjęciu z pudełka działa jak należy.Każdy system potrzebuje jakiejś konfiguracji to chyba normalne że Windows 7 nie zainstalujesz na kompie dla Windows 98 a na takim dla XP się okażę że po instalacji kilku programów idzie się pochlastać.
Oczywiście tak nie powinno być, bo to system powinien być możliwie lekki i pobierać jak najmniej mocy maszyny. Mówicie że android to muł ale nie piszecie który dokładnie a to chyba normalne że telefon z sieci jest zasyfiony chłamem. Miałem ARC S z A2.3 latał jak rakieta, zainstalowałem A4.0.4 i się zmulił ale okazano się że system jest naszpikowany chłamem facebook'owym itp. wszystko wypierniczyłem i telefon znowu latał jak rakieta. Jedyny zamuł na kilka s. był po wyjściu z pazerniejszej gry, ale tel. maił raptem 512MB RAM
Teraz mam SGS2 i od razu A4.1.2 + SD 32GB zawalony jest programami i grami łącznie koło 140 aplikacji, nic nie czyściłem jest wszystko oryginalnie oprócz ROOT'a i CWF jakoś telefon działa jak burza, po wyjściu z gry od razu mogę działać, klikam słuchawkę i mam od razu książkę, klikam menu i mam menu, bez czekania itp. Nie pojmuje co wam się wiesza ? Ba miałem tablet za 100zł MID13 z 1GHz CPU, MALI 400 w wersji 1 rdzeniowej i 512MB RAM i nawet on działał bez problemu.
Chcecie by wam wszystko działa idealnie to dostosujcie hardware do tego, a nie obwiniacie system. Kupujecie jakieś słabe zabaweczki a potem płacz i zgrzytanie zębami bo mi android muli!
ps. chcecie czystego androida to kupcie/ pożyczcie nexusa tam macie gołego andka i można zobaczyć jak to lata.
KJ napisał:Przede wszystkim system jest dla sprzętu a nie sprzęt dla systemu. Tak wiec stwierdzenie:
"Chcecie by wam wszystko działa idealnie to dostosujcie hardware do tego, a nie obwiniacie system." jest co najmniej zabawne. Co mi po systemie który wymaga mocy obliczeniowej zbliżonej do mocy komputera sprzed kilku lat aby w ogóle się uruchomić i jako tako działać a przy tym 2x pojemniejszą niż kiedyś zużywa w czasie 7-8 krotnie krótszym niż przeciętny telefon klasy SE K750.
KJ napisał:Przede wszystkim system jest dla sprzętu a nie sprzęt dla systemu
KJ napisał:Co mi po systemie który wymaga mocy obliczeniowej zbliżonej do mocy komputera sprzed kilku lat aby w ogóle się uruchomić i jako tako działać a przy tym 2x pojemniejszą niż kiedyś zużywa w czasie 7-8 krotnie krótszym niż przeciętny telefon klasy SE K750.
Krzysiek99 napisał:Na Nexsusie działa tylko dlatego że to jest jedyny telefon pod który Android jest jako tako zoptymalizowany. Nie mówię o brandingu, nawet nie o nakładkach, czysty Android muli na większości telefonów.luki56 napisał:Krzysiek99 napisał:Ale wyjasnij mi jedna rzecz? Dlaczego mam kombinować żeby mi telefon działał jak nalezy? Dlatego Android to muł, jedynie na Nexusie po wyjęciu z pudełka działa jak należy.Każdy system potrzebuje jakiejś konfiguracji to chyba normalne że Windows 7 nie zainstalujesz na kompie dla Windows 98 a na takim dla XP się okażę że po instalacji kilku programów idzie się pochlastać.
Pretensję miej do sieci bo to oni wytykają w system masę chłamu bo jak sam żeś stwierdził ""na nexusie działa jak należy"" wiec chyba czepiasz się tylko by się czepiać.
luki56 napisał:Tylko czemu mam to robić? Dla mnie telefon ma być funkcjonalny po wyjęciu z pudełka.
Krzysiek99 napisał:prosze bardzo kupilem HTC 8S, w nic nie musze się bawić wszystko działa płynie po wyjeciu z pudełka.luki56 napisał:Tylko czemu mam to robić? Dla mnie telefon ma być funkcjonalny po wyjęciu z pudełka.
A nie jest ? Pokaz telefon który nie jest funkcjonalny po wyjęciu z pudełka ? Jakoś sobie nie przypominam bym kiedykolwiek kupił telefon i się okazało ze muszę wgrać oprogramowanie jak to jest z pc czy laptopami choć z laptopami jest reinstalowany system. Dzisiejsze telefony są bardziej funkcjonalne niż kiedyś i tylko tym się różnią, ale nadal jak to było od zawsze wkładasz sim i dzwonisz a nawet lepiej bo posiadają zintegrowane profile sieciowe więc nawet nie trzeba nic konfigurować do mms czy internetu (sony xperia).