[quote="daavid117"]
PatrykP100 napisał: Jak w Windows w laptopie nie ustawi się kilku opcji to też jest lament "bateria trzyma 2 godziny!". Stary LG GT-540 z Android 2.3 i podkręcony do 800MHz trzymał minimum dwa dni, a najczęściej trzy lub dłużej. Wszystko przy korzystaniu z internetu i wielu połączeniach. 12 godzin? Chyba z modemem i GPS aktywnymi bez przerwy i to w czymś pokroju Galaxy (duży wyświetlacz) i niesformatowaną baterią. [/sarcasm]
Dysk się formatuje, akumulator formuje.
Również posiadałem Androida na Motoroli XT T720. Ogólnie tragedia. O ile system jeszcze jakoś funkcjonował, to niektóre jego przypadłości były tragedią-konieczność kopiowania kontaktów z sim do telefonu, śledzące aplikacje, pobieranie danych na siłę, aktualizacje na siłę itd. Do tego technicznie telefon kiepski, aparat tragiczny do granic możliwości - dzisiejsze wszystkie androidy mają tragiczne aparaty w porównaniu z tym co było. Jakość muzyki na słuchawkach bardzo słaba-sprawdzane na oryginalnych i Philipsach. Przy wyłączonym GPS, GPRS, UMTS (telefon jedynie za na zakresie GSM), WiFi, podświetleniu na 5 sek,sporadycznym korzystaniu z telefonu - około 10 minut rozmów i wifi na poziomie - sprawdzę pocztę i odrazu wychodzę - czas czuwania na uformowanym akumulatorze (ładowarka z balanserem wykazały pojemność wyższą od deklarowanej o 60 mA) - telefon trzymał około jednej doby, ledwo. Zasięg maksymalny (widzę z domu nadajnik), telefon okrojony maksymalnie a i tak tragedia.
Potem trafił mi się Galaxy S2, było lepiej, ale dwa dni (niepełne) nie są czymś wielkim, wręcz zwykłym a dla mnie tragedią.
W momencie kiedy jechałem na zajęcia, zdarzały się sytuacje że posłuchałem trochę muzyki, wykonałem kilka dłuższych telefonów, dzień zbliżał się do końca a telefon już był martwy...
Obecnie mam telefon z innej bajki, też posiada dotyk, też ma wifi i inne pierdoły, jednak jest tak zrobiony że system jest zoptymalizowany do platformy i akumulator przy sporadycznym użytkowaniu wytrzymuje spokojnie 7 - 8 dni. Do tego mogę słuchać muzyki, dzwonić i mieć ładowarkę z dala od siebie przez 3 - 4 dni.
A dlaczego 60% ludzi wybiera androida ? Bo nie ma alternatywy...