Jakie masz włączone programy że pochłaniają aż 4GB RAM?
13010395
mati211p
mati211p
Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
Ocena: 1129
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamDaw134 napisał:NAWET NA NAJMNIEJSZEJ ROZDZIELCZOŚCI I NAJNIŻSZYCH PARAMETRACH. Wiecie, żeby nie było że ja kupię nowy zasilacz, a się okaże że to nie jego wina. Więc chce mieć pewność
pawelr98 napisał:Daw134 napisał:NAWET NA NAJMNIEJSZEJ ROZDZIELCZOŚCI I NAJNIŻSZYCH PARAMETRACH. Wiecie, żeby nie było że ja kupię nowy zasilacz, a się okaże że to nie jego wina. Więc chce mieć pewność
Mój kolega też miał podobny problem. E2180 +hd6870 + Feel2 500W (badziewny zasilacz). Cięło mu nawet takiego DAYZ na najniższych. Po wymianie na FSP 700W magicznie wszystko wróciło do normy.60FPS na wysokich.Po prostu karta graficzna nie dostaje wystarczająco mocy co powoduje spadek wydajności.
Daw134 napisał:Możliwe, że masz rację. A taki PORZĄDNY Zasilacz i jednocześnie NAJTAŃSZY jaki polecacie?
pawelr98 napisał:Daw134 napisał:Możliwe, że masz rację. A taki PORZĄDNY Zasilacz i jednocześnie NAJTAŃSZY jaki polecacie?
Jakbyś podał jaką masz kartę graficzną to by można było coś polecić.
pawelr98 napisał:Po co 400W do pc który niecałe 200W będzie pobierał ? (karta to ~80-90W i procesor ~60-70W, to są dane dla pełnego obciążenia którego nie osiągniesz)
Jak koniecznie chcesz 400W to szukaj nowych nieregenerowanych zasilaczy FSP/Fortron.
Daw134 napisał:
Sprawdziłem zasilacz, normalnie działa, nie ma uszkodzeń.
pawelr98 napisał:Daw134 napisał:
Sprawdziłem zasilacz, normalnie działa, nie ma uszkodzeń.
W jaki sposób sprawdziłeś ?
Bo jeśli przez podłączenie do innego pc to nie wystarczy.Piki napięcia ubijają powolutku sekcję zasilania na różnych komponentach. Pc który nie ma "ubitej" przez piki sekcji będzie reagował inaczej niż taki z ubitą. Najprostsza metoda to podłączenie do linii 12V 3-4 żarówek samochodowych ( 55-60W każda) i monitorowanie napięcia. A do dokładnego sprawdzenia trzeba oscyloskopu który pokazuje jak duże są "piki".