logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

grafika intel q965/q963 - komunikat błędu sterownika na windows xp, vista, 8.1

mar173 15 Gru 2013 10:46 1731 2
REKLAMA
  • #1 13062364
    mar173
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    identyfikator sprzętu: PCI\VEN_8086&DEV_2992&SUBSYS_2801103C&REV_02

Komunikat: "sterownik ... przestał działać ale odzyskał sprawność"
    Nie mogę zainstalować sterownika ekranu bo pojawia się ten komunikat. Wystarczy przeglądanie stron www by się pojawił. Przez chwilę nie można poruszyć myszką i po kilku/kilkunastu sekundach znów ten sam komunikat i tak w kółko do czasu aż pojawi się blue screen.

W windows xp wystarczyło przeinstalowanie sterownika na inny i wszystko zaczęło normalnie działać. W windows 8.1 żadne sterowniki nie pomogły. W windows vista próbowałem z jednymi sterownikami, a innych jeszcze nie próbowałem, ale się poddaję i zainstaluję teraz windows 7 więc może tutaj będzie wszystko ok.

Komputer został kupiony za 400zł i czy możliwe jest że jest uszkodzony układ graficzny ?
  • REKLAMA
  • #2 13062508
    LA72
    Poziom 41  
    Ocena: 1649
    mar173 napisał:
    czy możliwe jest że jest uszkodzony układ graficzny ?

Tak.
    Jednakże, jeżeli na innym systemie nie ma takiego problemu to jest to raczej kłopot ze sterownikami.
  • #3 13063094
    mar173
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    LA72 napisał:
    mar173 napisał:
    czy możliwe jest że jest uszkodzony układ graficzny ?

Tak.
    Jednakże, jeżeli na innym systemie nie ma takiego problemu to jest to raczej kłopot ze sterownikami.

Aby była możliwość pracy na systemie uruchomionym w trybie normalnym a nie awaryjnym wyłączyłem tryb aero. Komunikat ten wyświetla się teraz tylko podczas przeglądania stron z wodotryskami.

Oto ten komunikat:

wyświetla się on kilka/kilkanaście razy poczym komputer się zawiesza i wyświetla się blue screen. Komputer się restartuje i w okienku rozwiązywania problemów są takie informacje:

W załączniku kod blue screena i w nim wymienione wadliwe pliki. Tutaj: Link w poście #6 użytkownik adam9870 napisał że albo jest za wysoka temperatura, albo zły sterownik. Ja stawiam na sterownik bo w windows xp też występował ten problem a jak zainstalowałem inne sterowniki to wszystko zaczęło działać. Ja chcę windows 7 ale nie wiem skąd można pobrać starsze sterowniki do tej karty ? Proszę o podanie linka do takiej listy sterowników (o ile taka istnieje).
    Załączniki:
    • bluescreen.txt (2.07 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA