logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dziwne komunikaty po włączeniu systemu na pulpicie

adrianoz 09 Sty 2014 18:38 1962 8
REKLAMA
  • #1 13157379
    adrianoz
    Poziom 21  
    Ocena: 32
    Sprzęt:
    Płyta Asus P5B
    Intel Core 2 Duo E4400
    Ram 2 X 2gb 2x 1GB
    Nvidia GeForce GTS450
    Dysk twardy Samsung ST1000DM003
    Zasilacz Chieftec GPA500S8
    Windows 7 64bit, SP1
    Kaspersky Internet Security

--------------------------------------------------------------------------
    Wyskoczyło mi takie coś jak na obrazku. Nie wiem, co to może być. Ktoś wie?

Dziwne komunikaty po włączeniu systemu na pulpicie

Po 2 kolejnych uruchomieniach komputera czegoś takiego nie było już, jednak wczoraj były podobne komunikaty i chciałbym się wszystkiemu przyjrzeć:

Dziwne komunikaty po włączeniu systemu na pulpicie Dziwne komunikaty po włączeniu systemu na pulpicie

Zrobiłem 1 PASS memtestem86 - nie było błędów. Potem jeszcze zostawię na noc na wszelki wypadek. Tu SMART dysku i HWmonitor:

Dziwne komunikaty po włączeniu systemu na pulpicie Dziwne komunikaty po włączeniu systemu na pulpicie
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 13157489
    adrianoz
    Poziom 21  
    Napisałem, testowałem narazie 1 PASS przez godzinę, podam cały wynik jutro jak zostawię włączony na noc.
  • REKLAMA
  • #4 13157543
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1133
    Testuj aż będzie 4 pass.
  • REKLAMA
  • #5 13157887
    beo
    Poziom 37  
    Ocena: 238
    Dzieje się tak, zaraz po uruchomieniu systemu?
  • #6 13158028
    adrianoz
    Poziom 21  
    Tak, ale np. teraz jak uruchamiałem komputer ponownie kilka razy już, to się nie pojawiło nic...
  • #7 13159418
    adrianoz
    Poziom 21  
    Memtest wykonany przez noc, zero błędów.
    Po uruchomieniu Windows nic nie wyskoczyło znowu, więc to była póki co jakaś pojedyncza akcja z tymi okienkami. Czyli wszystko w porządku ogólnie?
  • #8 13159441
    beo
    Poziom 37  
    Ocena: 238
    Dobrze byłoby przyjrzeć się dziennikom systemowym, w poszukiwaniu błędów. No i kwestia oczywista, czy system jest oryginalny. Nie chodzi o nagonkę, tylko rzecz w tym, że nie wiadomo czego się spodziedwać i de facto gdzie szukać przyczyny, jeśli sytem jest pobrany z sieci.
  • #9 13163496
    adrianoz
    Poziom 21  
    No nic. Problem póki co zniknął. Przynajmniej skłonił mnie do wykonania testu pamięci i wiem, że nie jest uszkodzona.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z dziwnymi komunikatami pojawiającymi się po uruchomieniu systemu Windows 7 na komputerze z płytą Asus P5B, procesorem Intel Core 2 Duo E4400, pamięcią RAM 4 GB oraz kartą graficzną Nvidia GeForce GTS450. Po pierwszym uruchomieniu wystąpiły nieznane komunikaty, które nie pojawiły się przy kolejnych uruchomieniach. Użytkownik przeprowadził test pamięci za pomocą Memtest86, który nie wykazał błędów, a po dłuższym teście również nie wystąpiły problemy. Zasugerowano sprawdzenie dzienników systemowych oraz upewnienie się, że system operacyjny jest oryginalny. Na chwilę obecną problem zniknął, a użytkownik potwierdził, że pamięć nie jest uszkodzona.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA