Witam wszystkich. Mój problem polega na tym że w motorze nie ma iskry pierwszy raz robię mz i nie bardzo wiem od czego zacząć ustawiłem przerwe na platynkach na 0.35mm mniej więcej 3 mm przed GMP więc chyba dobrze ale iskry nie było postanowiłem więc ze złącze na krótko cewkę pod masę i pod platynki ale też to nic nie dało jutro wymienie kondesator i zobaczę. Czy w mz musi byc naładowany akumulator żeby była iskra i na której pozycji stacyjki jest tylko zapłon bez swiateł itp? Natomiast mój drugi problem polega na tym że linka od sprzęgła jest tak jakby za długa tzn po złożeniu wszystkiego do kupy wciąż jest luźna nawet bardzo mniej więcej jakieś 3cm podłożyłem dwie nakrętki między linkę a tą tulejkę co wchodzi do dekla i sprzęgło było ale brzydko to wygląda więc chciałbym żeby było oryginalnie czytałem o regulacji ale żadnych konkretów wszędzie tylko piszą pokręć w prawo i w lewo i musi być a u mnie nie jest. Kupiłem nową oprawe sprzęgła tak to się chyba nazywa to co z łożyskiem w deklu jest co się tym niby reguluje ale tez nic to nie dało niech mi ktoś opisze po chłopsku jak i co trzeba zrobic. Aha fil juz oglądałem tysiące razy nic nowego nie wniósł