logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zamontować sworzeń w zwrotnicy po wymianie półosi w Citroen Saxo?

piotrekwru 12 Maj 2014 21:07 2604 6
REKLAMA
  • #1 13595424
    piotrekwru
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witam.
    Wymieniałem w swoim saxo półoś z lewej strony i gdy włożyłem juz nową nie wiem jak włożyć sworzeń w zwrotnicę. nie potrafię ściągnąć w dół wachacza aby sworzeń wskoczył.
    Czy jest jakiś sposób w jaki trzeba to zakładać.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 13596371
    szymon198312
    Poziom 30  
    Ocena: 889
    To normalne że trzeba trochę siły. Nie ma innej opcji, trzeba tak nacisnac wachacz mocno aż będzie niżej jak zwrotnica i wskoczy.
  • #5 13596806
    Debel_007
    Poziom 13  
    Ocena: 44
    Poproś kolegę niech ci łomem nadusi i po sprawie.
  • #6 13597672
    pepe150
    Poziom 36  
    Ocena: 939
    Nie wiem czy skręciłeś półoś z piastą, i czy zalałeś już skrzynie (a to byłby błąd).
    Możesz trochę odsunąć zwrotnicę żeby wahacz wskoczył, i półoś tez wejdzie na swoje miejsce.
    A piastą zawsze pokręcić możesz.
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik miał problem z zamontowaniem sworznia w zwrotnicy po wymianie półosi w Citroenie Saxo. W odpowiedziach zasugerowano, że konieczne jest użycie siły, aby obniżyć wahacz do poziomu zwrotnicy, co umożliwi włożenie sworznia. Rekomendowano również pomoc drugiej osoby, która mogłaby użyć łomu do nacisku. Dodatkowo, podkreślono znaczenie upewnienia się, że półosie są prawidłowo skręcone z piastą oraz że skrzynia biegów jest odpowiednio zalana.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA