Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Renault Laguna I FL - rozładowuje akumulator

CheckOff 04 Cze 2014 12:56 2049 10
  • #1 04 Cze 2014 12:56
    CheckOff
    Poziom 9  

    witam posiadam lagune 1 po FL 1.9 dti i cos rozładowuje mi akumulator pobor pradu wynosi ponad 400 mA myslalem ze to wina aku i pojechalem kupic nowy ale niestetyy jest to samo auto postoi 8H i juz nie odpala i znalazlem ze pobor spada jesli wyjme bezpiecznik z komory silnika pierwszy od gory ale jesli on jest wyjety to nie idzie odpalic auta gdzie dalej szukac co moze miec taki pobor pradu

    3.1.13 - Popraw pisownię, lub temat trafi do kosza. [MS]

    0 10
  • #2 04 Cze 2014 14:28
    andrzej-w31
    Poziom 14  

    Zobacz od czego jest bezpiecznik i idź tym tropem..

    0
  • #3 04 Cze 2014 16:46
    CheckOff
    Poziom 9  

    wlasnie nie wiem od czego on jest jak go wyciagne to nie swieci kontrolka od swiec zarowych i auto nie odpala

    0
  • #4 04 Cze 2014 17:36
    qoompel
    Poziom 21  

    CheckOff napisał:
    wlasnie nie wiem od czego on jest jak go wyciagne to nie swieci kontrolka od swiec zarowych i auto nie odpala
    Prawdopodobnie chodzi po prostu o obwód podgrzewania świec żarowych. To nie jest bezpiecznik z 60-70A? Możliwe, że jedna robi zwarcie i pobiera prąd. Ew. zwiera się przekaźnik. Chyba, że jeszcze stacyjka. Nie patrzyłeś jaki pobiera prąd przy włożonym kluczyku?

    1
  • #5 04 Cze 2014 18:56
    gigabajt1024
    Poziom 12  

    Przekaźnik świec do wymiany

    1
  • #6 04 Cze 2014 20:11
    CheckOff
    Poziom 9  

    tak to jest bezpiecznik 70A to jak sprawdzic czy to przekaznik czy ktoras z swiec ? i ktory to przekaznik ? tylko dodam ze po wyciagnieciu tego bezpiecznika auta nie idzie odpalic

    0
  • #7 04 Cze 2014 20:29
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  

    Radio, lampka bagażnika, lampka schowka, etc.

    0
  • #8 04 Cze 2014 20:49
    CheckOff
    Poziom 9  

    radia nie mam . pisalem wyzej ze pobor spada jak wyciagne bezpiecznik 70A i auto nie odpala a lampki w schowku i bagazniku napewno nie sa pod tak duzy bezpiecznik

    1
  • #9 04 Cze 2014 22:42
    Strumien swiadomosci swia
    Poziom 43  

    Albo gdzieś zwarcie na wiązce albo coś masz włączone.
    I to na pewno nie świece żarowe.

    0
  • #10 05 Cze 2014 03:17
    Pawel wawa
    Admin grupy Samochody

    CheckOff napisał:
    wynosi ponad 400 mA
    CheckOff napisał:
    auto postoi 8H i juz nie odpala
    Coś tu się nie zgadza. Zakładając nawet pobór 500mA (oczywiście dużo za duży) po ośmiu godzinach będzie to 4 Ah. Przy nowym akumulatorze, prawie bez znaczenia. Więc albo pobór dużo większy albo akumulator skrajnie rozładowany i zaraz będzie do wymiany.

    0
  • #11 08 Cze 2014 00:12
    CheckOff
    Poziom 9  

    zeczywiscie jest ponad 500mA ale aku jest nowy i to nie pierwszy bo tez myslalem ze wina aku i 2 razy wymienialem na nowy

    1