Witam.
Problem pojawił się 2 dni temu, kiedy przeglądałem internet. Wtedy raz na 2-5min mignął mi ekran, tzn na 2sek czane tło, potem obraz powracał. Wtedy "Olałem" problem i szukałem sobie dalej informacji. Po 2 godzinach problem z migotaniem ekranu zaczął pojawiać się coraz częściej, do tego stopnia, ze utrudniał korzystanie z komputera. Wczoraj jak włączyłem komputer pojawiły się liczne artefakty, obraz był miejscami lekko rozmazany, gry nie działały itp. Dziś mam oba te problemy na karku. Na ekranie są bardzo liczne artefakty w postaci losowych kropek, kresek itp i ekran miga dosć często 1-5x na 30min.
Próby naprawy:
->Ponowna instalacja sterownika
->Sprawdzenie monitora na innym kompie (Monitor sprawny)
->Czyszczenie karty z kurzu (niewiele tego było bo dbam o sprzęt)
->Wymiana pasty termoprzewodzącej (Nie musiałem tego robić, karta miesiąc temu przechodziła ten zabieg)
->czyszczenie złącza AGP sprężonym powietrzem
->Czyszczenie styków karty płynem "Kontakt"
->Strata 4h czasu na poszukiwania na elektrodzie (bez efektu)
->Napięcia na zasilaczu sprawdzone. (Są w normie.(
Karta sie nie grzeje- Rdzeń nawet bez radiatora ma 50'C (pomiar termometrem) a z radiatorem 33'C (pomiar temp. radiatora)
Komputer był skonowany Avastem, ADWcleaner'em i Malwarebytes. Teraz robie skan Anti-Rootkit
Co ciekawe problem raz występuje raz nie. Nie wiem czemu.
Mój stary złomek
:
KT600-a
AMD Sempron 2200+
767Mb RAM DDR1 400MHz
Nvidia GEforce4 MX440
Win XP 32Bit SP3
Modecom MC 300W
Seagate barracuda 250GB (system)
WD Caviar 800 (dysk z kopią zapasową danych)
Dyski były sprawdzane i są OK.
Dzięki z góry za odpowiedzi.
Problem pojawił się 2 dni temu, kiedy przeglądałem internet. Wtedy raz na 2-5min mignął mi ekran, tzn na 2sek czane tło, potem obraz powracał. Wtedy "Olałem" problem i szukałem sobie dalej informacji. Po 2 godzinach problem z migotaniem ekranu zaczął pojawiać się coraz częściej, do tego stopnia, ze utrudniał korzystanie z komputera. Wczoraj jak włączyłem komputer pojawiły się liczne artefakty, obraz był miejscami lekko rozmazany, gry nie działały itp. Dziś mam oba te problemy na karku. Na ekranie są bardzo liczne artefakty w postaci losowych kropek, kresek itp i ekran miga dosć często 1-5x na 30min.
Próby naprawy:
->Ponowna instalacja sterownika
->Sprawdzenie monitora na innym kompie (Monitor sprawny)
->Czyszczenie karty z kurzu (niewiele tego było bo dbam o sprzęt)
->Wymiana pasty termoprzewodzącej (Nie musiałem tego robić, karta miesiąc temu przechodziła ten zabieg)
->czyszczenie złącza AGP sprężonym powietrzem
->Czyszczenie styków karty płynem "Kontakt"
->Strata 4h czasu na poszukiwania na elektrodzie (bez efektu)
->Napięcia na zasilaczu sprawdzone. (Są w normie.(
Karta sie nie grzeje- Rdzeń nawet bez radiatora ma 50'C (pomiar termometrem) a z radiatorem 33'C (pomiar temp. radiatora)
Komputer był skonowany Avastem, ADWcleaner'em i Malwarebytes. Teraz robie skan Anti-Rootkit
Co ciekawe problem raz występuje raz nie. Nie wiem czemu.
Mój stary złomek
KT600-a
AMD Sempron 2200+
767Mb RAM DDR1 400MHz
Nvidia GEforce4 MX440
Win XP 32Bit SP3
Modecom MC 300W
Seagate barracuda 250GB (system)
WD Caviar 800 (dysk z kopią zapasową danych)
Dyski były sprawdzane i są OK.
Dzięki z góry za odpowiedzi.