logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Advent ERT2250 - Zawieszanie się i błąd 0x000000F4 po wymianie dysku

virus304 12 Lip 2014 19:52 861 2
REKLAMA
  • #1 13790960
    virus304
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam,

mam problem z laptopem. Jakiś czas temu laptop spadł z biurka. Po uruchomieniu go okazało się ze dysk jest uszkodzony. Po wymianie dysku i zainstalowaniu systemu win7 pojawiły się kolejne problemy.

Czasami system normalnie się uruchomi, ale po jakimś czasie się zawiesi i sam się zrestartuje. Po restarcie raz pojawia się komunikat: Operating system not found, a raz system się normalnie uruchomi. Jak próbuję wejść do trybu awaryjnego to też laptop lubi się zwiesić, a jak się uruchomi to system w trybie awaryjnym pracuje normalnie.

Czasami jak system się zawiesi, to po chwili pojawia się blue screen i z tego co zauważyłem to pokazuje się błąd 0x000000F4

Nowy dysk sprawdzałem poprzez adapter usb w innym laptopie i dysk jest sprawny. Nie ma żadnych bad sectorów. Dysk sprawdzałem programem hd tune pro.

Nie wiem czy to ma coś wspólnego, ale mam takie wrażenie, że jak laptop jest "zimny" to system się uruchamia, a jak się nagrzeje to są problemy.
  • REKLAMA
  • #2 13790971
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15454
    Skoro zaliczył upadek to któryś z układów na płycie mógł stracić prawidłowe połączenie i od tego należałoby zacząć.
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 14438971
    virus304
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Problem tak naprawdę nie został rozwiązany. Laptop wylądował w szafie, brak czasu na szukanie źródła problemu.
REKLAMA