Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

VW Sharan 1.9 tdi 110km afn grzeje sie na wysokich obrotach

sebek021278 21 Aug 2014 02:21 5721 11
    sebek021278
    Level 10  
    Witam kolegów jestem tu nowy mam problem ze swoim sharikiem.Na wysokich obrotach silnika grzeje sie i wywala płyn, wentylator włancza sie,pompa wody wymieniona bo sie rozleciała, założona skf nagrzewnica prawdopodobnie przecieka bo paruja szyby .Czujnik na chłodnicy ok czujnik temperatury też ok.Objaw jest taki,do 2 tyś obrotów ok, powyrzej 2 tyś tempera rośnie szybko i wyrzuca płyn i się zapowietrza ale jak jade do 2 tyś obrotów mogę dojechać wszędzie bez żadnej awarii,i się nie zapowietrza. Układ chłodzenia odpowietrzony Początkowo ok.Od czego zacząć?,najpierw wymienie nagrzewnice ale jak nie pomoże to co dalej???Może uszczelka pod głow...???
    szast
    Level 21  
    Na 90% uszczelka pod głowicą.
    invisibleman
    Level 20  
    Zacznij od korka w zbiorniczku wyrównawczym.
    markslew
    Level 27  
    Chłodnica gorąca? Węże normalne czy spuchłe?
    sebek021278
    Level 10  
    Korek od zbiorniczka wymieniony na nowy,chłodnica gorąca ,węze trwarde.Wentylator działa przy odpowiedniej temperaturze,podczas jazdy tak jak pisałem wczesniej czyli do 2tyś wszystko ok,jak obroty wzrosna powyrzej 2 tys widac w oczach jak wskaznik temperatury rosnie,jadac dalej ale bez ciezkiej nogi temperatuta wraca do normy w momencie wyprzedzania lub gdy obroty wzrosna powyrzej 2 tys znowu temperatura rosnie raz juz go zagotowałem ,najpierw wymienie nagrzewnice bo paruja szyby ale zastanawiam sie nad ta uszczelka pod głowica.
    invisibleman
    Level 20  
    Może być uszkodzony wirnik w pompie wody. Przed zdjęciem głowicy najlepiej zrobić test na obecność CO2 w płynie chłodzącym. Zdejmowanie głowicy zostaw na sam koniec.
    manta
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Termostat nie przełącza obiegów.
    invisibleman
    Level 20  
    Zrób test na szczelność układu chłodzenia. Jak będzie schodzić ciśnienie znaleźć nieszczelność i usunąć.