logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak obrazu po włączeniu PC: Gigabyte GTS 250, Corsair VS 450, brak sygnału BIOS

DebbyK 12 Wrz 2014 08:07 1005 5
REKLAMA
  • #1 13953895
    DebbyK
    Poziom 2  
    Witam. Dzisiaj jak włączyłem komputer nie pokazuje mi obrazu z karty graficznej,
    Wentylacja działa , wczoraj jeszcze wszystko bylo ok. W zachowaniu komputera zaciekawil mnie jeszcze fakt ze dzwięk z głośnika komputera nie daje 1 "pipnięcia"
    tylko 2 szybkie/ 2 w odstępach 3-5 sekund/ wcale .

Specyfikacje:

Zasilacz : Corsair VS 450
    Karta graficzna : Gigabyte GeForce GTS 250
    Procesor : AMD Athlon II 255+ (czy jakos tak)
    Płyta główna: Gigabyte GA-MA770T-UD3
    Pamiec ram: 2x 2Gb 1333MHz
    Dyski twarde: Crucial M500 120 Gb oraz nieznana marka 500Gb

Z góry dzieki za pomoc

P.S. Temperatura karty graficznej była zawsze sprawdzana i nigdy nie przekroczyla 70*C
  • REKLAMA
  • #2 13953906
    kulamario
    Poziom 22  
    Ocena: 103
    Jak na moje oko coś nie łączy jeśli komputer wczoraj działał to i dziś tez powinien
    Zacznij od wyjecia karty graficznej wyjmij ja i wsadz jeszcze raz jeśli to nie zadziała wyjmij RAM i wsadz go jeszcze raz
    napisz czy coś pomogło lub czy coś się zmieniło po tym zabiegu
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 13953976
    DebbyK
    Poziom 2  
    Odłączyłem karte i pamięc ram. Wyczyscilem sloty. Po wyjęciu pamięci ram beep code mial charakter dzwieku przerywanego (~1 sek beep , ~pol sek przerwy) . Następnie po podłaczeniu pamięci ram przy każdej 3 uruchomien komputera beep code był różny.
    1. 2 szybkie przerywane , 3 sekundy przerwy , 1 beep tak jak zawsze jest przy poprawnym uruchamianiu.
    2. 10 sekund brak odzewu, nastepnie 2 beep"y w odstępach 3 sekund
    3. Brak jakiegokolwiekt sygnału.
  • REKLAMA
  • #6 13954177
    kulamario
    Poziom 22  
    Ocena: 103
    Tak jak kolega DRIVERMSG radzi
    zabierz kartę i sprawdz ja na innym kompie
    może coś jest nie tak z przewodem do monitora lub z samym monitorem?bo taka opcja tez jest
REKLAMA