logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć czujniki QK-FTSP do sterownika QK-CE220BATRL w zestawie QK-R300_KIT?

szyba20 03 Paź 2014 13:04 2736 9
  • #1 14011385
    szyba20
    Poziom 19  
    Ocena: 39
    Witam
    Instrukcja od czujników QK-FTSP nie byłą dołączona do zestawu QK-R300_KIT sterownik to QK-CE220BATRL.
    czujniki maja 6 pinów na jednym i na drugim 3 piny szukałem informacji na stronie producenta ale nie mogę się tam zalogować czekam 4 dzień na akceptacje.
    W internecie znalazłem schematy ale 4 pianowych czujników.

Jak podłączyć czujniki QK-FTSP do sterownika QK-CE220BATRL w zestawie QK-R300_KIT? Jak podłączyć czujniki QK-FTSP do sterownika QK-CE220BATRL w zestawie QK-R300_KIT? Jak podłączyć czujniki QK-FTSP do sterownika QK-CE220BATRL w zestawie QK-R300_KIT?
  • #2 14012065
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 14012362
    szyba20
    Poziom 19  
    Podłączyłem juz j ale właśnie się zastanawiam bo z tego co mi sie udało ustalić to tam jest.
    0 +12 +24 com no nc i nie jestem pewny czy dać mu zasilanie 12v z Com sterownika czy lepiej dać 24v która niby jest do tego przeznaczone.

zastanawiam sie tylko po co jest tam ta zworka myślałem ze do przełączenie 12 na 24v wiec podpinałem 12v i działaj
  • #4 14012387
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 14012430
    szyba20
    Poziom 19  
    Tak po 2 dniach zastanawiania się co z tym zrobić i przeszukaniu kilkunastu stron które ni jak pomagają :P tam jest od razu podane NO i NC wiec wątpię w to ze ta zworka to zmienia... według schematu sterownika powinny być zasilane 24V 500ma MAX, zastanawiam się tylko czy podłączyć je pod 24V i zmienić ustawienia zworki nie chce ich spalić :/ jutro spr co dokładniej idzie do tej zworki i po co.
  • Pomocny post
    #6 14012522
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 14015390
    szyba20
    Poziom 19  
    Pojawił się nowy problem podczas programowanie zworka prog jest zwarta bramy po podaniu START z kluczyka, jedna rusza otwiera się podaje znów start brama staje, po następnym Starcie rusza kolejna otwiera się do końca staje i zaświeca się dioda LD9. i na tym koniec po wyjęciu zworki bramy się nie zamykają. po odłączeniu z prądu i włączeniu z powrotem i przekręceniu kluczyka na start zaczyna szybko pikać przekaźnik i upala bezpiecznik :/

Jeśli coś to da nagrałem filmik w którym programuje sterownik i bramy się nie chcą zamknąć

lewy siłownik niebieski-comm czarny-zamykanie brązowy-owieranie w prawym zamykanie z otwieraniem jest odwrotnie inaczej zamiast otwierać chce wyrwać siłownik i zamykać brame :/
  • #8 14020879
    szyba20
    Poziom 19  
    brama zamyka sie i otwiera wystarczyło zmostkować piny od dodatkowej fotokomórki.

Jeszcze jedno pytanie czy u was również przy otwieraniu brama na sekundę dopycha siłowniki jak przy zamykaniu po czym otwiera bramę ?
  • Pomocny post
    #9 14021426
    kotbury
    specjalista -automatyka bramowa
    Ocena: 3613
    Masz włączoną funkcję elektrozaczepu. Jak takowego nie masz to wyłącz ją ( DipSwitch 4 na off)
  • #10 14029154
    szyba20
    Poziom 19  
    Wszystko już działa oprócz radiolinii która jest podobno padnięta :)
    Dziękuje za pomoc i nie polecam firmy Quiko 0 kontaktu support i help na ich stronie nie działa :)

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał informacji na temat podłączenia czujników QK-FTSP do sterownika QK-CE220BATRL w zestawie QK-R300_KIT, ponieważ nie otrzymał instrukcji. W dyskusji omówiono różne aspekty podłączenia, w tym zasilanie (12V vs 24V), zworki oraz problemy z programowaniem. Ustalono, że zworki nie zmieniają napięcia zasilającego, a użytkownik musiał zmostkować piny dodatkowej fotokomórki, aby brama działała poprawnie. Na koniec użytkownik zgłosił problem z radiolinią, która nie działała, oraz wyraził niezadowolenie z braku wsparcia ze strony producenta.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA