Moja dziewczyna ma taki problem z punto 2 (rocznik 2002): po załączeniu silnika wspomaganie przez chwilę działa, ale przy jakichkolwiek ruchach kierownicą słychać wyraźne brzęczenie (drganie kierownicy). Czasem drgania pojawiają się w jakiejś konkretnej pozycji kierownicy. Po chwili (może to jest kwestia kilku mocniejszych skrętów) wspomaganie się wyłącza i zaświeca się kontrolka na desce rozdzielczej.
Oczywiście zagłębiłem się trochę w temat i dowiedziałem się co najczęściej pada w tych fiatach. W weekend chciałem do tego zajrzeć. Zanim to zrobię chciałem się dowiedzieć, czy opisane przeze mnie objawy mogą wskazywać na którąś z podejrzanych części (silnik, czujnik skrętu, centralka). Jeżeli nie, to będzie trzeba posprawdzać każdą z nich.
PS jeżeli to zły dział, to proszę moderatora o przeniesienie do właściwego.
Oczywiście zagłębiłem się trochę w temat i dowiedziałem się co najczęściej pada w tych fiatach. W weekend chciałem do tego zajrzeć. Zanim to zrobię chciałem się dowiedzieć, czy opisane przeze mnie objawy mogą wskazywać na którąś z podejrzanych części (silnik, czujnik skrętu, centralka). Jeżeli nie, to będzie trzeba posprawdzać każdą z nich.
PS jeżeli to zły dział, to proszę moderatora o przeniesienie do właściwego.