logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alcatel PIXI 7 - Tablet nie akceptuje microSD ani pendriva

wlodarek1 15 Sty 2015 13:07 2694 5
REKLAMA
  • #1 14332609
    wlodarek1
    Poziom 14  
    Ocena: 68
    Kilka dni temu dostałem ten tablet od orange :D
    Działa prawidłowo poza tym że nie akceptuje żadnej karty microSD ani żadnego pendriva .
    Po włożeniu microSD do szczeliny pokazuje zapytanie "czy formatować " a po atwierdzeniu po chwili wyświetla "usuwanie karty microSD , a potem na górnym panelu pisze ; uszkodzony nośnik microSD .
    Próbowałem z 2 kartami i jest cały czas to samo .
    Gdy w ustawieniach wejdę w "pamięć , dodaj karte SD - to przez chwilę system android 4.4 próbuje dodać karte microsd ale po chwili ją odrzuca . Port microUSB w tym tablecie jest ponoć zgodny z OTG , al;e po podłączeniu do niego pendriva [próbowałem z kilkoma] - nic nie rozpoznaje . Zrobiłem powrót do ustawień fabrycznych w tablecie ale to nie pprawiło sytuacji .
    Czy więc tablet jest uszkodzony i oddać go do naprawy czy da radę jakoś to rozwiązać we własnym zakresie ?
    Z góry dzięki za pomoc .
  • REKLAMA
  • #2 14332736
    nuder
    Poziom 11  
    Proponuje zrobić update software. Miałem podobną sytuację w kinie domowym i pomogło
  • REKLAMA
  • #3 14332807
    wlodarek1
    Poziom 14  
    Ale updaty w tablecie wszystkie zainstalowałem .
    A androida 5.0 boję siœ wgrywać , cho znalazłem opis jak to zrobić . Pliki z andkiem 5.0 dla tego modelu są w 3 częściach na płatnym uploadzie , który upomina się o derogiego sms-a :cry:
  • REKLAMA
  • #4 14332844
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1239
    to fake, a nie android 5, zapłacisz i ściągniesz coś, co nie jest androidem 5 dla twojego tableta
  • REKLAMA
  • #5 14333773
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2818
    wlodarek1 napisał:
    Czy więc tablet jest uszkodzony i oddać go do naprawy czy da radę jakoś to rozwiązać we własnym zakresie ?
    Oddać do naprawy, nie kombinować, bo stracisz gwarancję.
  • #6 14337343
    wlodarek1
    Poziom 14  
    ZAuważyłem dziś , że po wyjęciu karty sd z tablatu i włożeniu jej do desktopa - system windows 7 rozpoznaje ją jako RAW .
    Dlaczego RAW :?:
REKLAMA