Witam. Mam dylemat. Chciał bym wymienić płytę z procesorem na coś szybszego jak posiadam obecnie (Sempron 2600+, 2GB DDR1, ATI9250). Wybrałem takie zestawy:
Asus H81M-K + Intel G1840 = 339zł
Asus H61M-K + Intel G1620 = 309zł
MSI A55M-E33 + AMD APU A4-4020 = 335zł
MSI B75MA-E33 + Intel G1620= 369zł
Nie wiem na który zestaw się zdecydować. Nie ukrywam że zależy mi przede wszystkim by płyta+procesor posiadały jak najlepszą grafikę zintegrowaną ponieważ nie będę wykorzystywał portu PCI-E. W przyszłości chciał bym mieć minimum 4GB pamięci ram z możliwością rozbudowy do 8GB dożywotnio. Zależy mi także na szybkiej obsłudze dysku SSD oraz na USB3.0.
W gry nie gram. Czasami oglądam filmy. Komputer w głównej mierze do pracy czyli office, czasami Photoshop do przeróbki prywatnych fotek i w większości przypadków internet. Zasilacz mój to Modecom
300W. Kwalifikuje się do wymiany ze względu na to że szkoda mi będzie podłączyć pod niego nowy zestaw choć stary Sempron działa na nim już chyba 7lat.
Proszę o jakieś porady. W/w elementy są nowe ze sklepu + gwarancja 24-36m-cy i tego się trzymajmy. Nic z używek.
System operacyjny Windows 7 pro x64.
Asus H81M-K + Intel G1840 = 339zł
Asus H61M-K + Intel G1620 = 309zł
MSI A55M-E33 + AMD APU A4-4020 = 335zł
MSI B75MA-E33 + Intel G1620= 369zł
Nie wiem na który zestaw się zdecydować. Nie ukrywam że zależy mi przede wszystkim by płyta+procesor posiadały jak najlepszą grafikę zintegrowaną ponieważ nie będę wykorzystywał portu PCI-E. W przyszłości chciał bym mieć minimum 4GB pamięci ram z możliwością rozbudowy do 8GB dożywotnio. Zależy mi także na szybkiej obsłudze dysku SSD oraz na USB3.0.
W gry nie gram. Czasami oglądam filmy. Komputer w głównej mierze do pracy czyli office, czasami Photoshop do przeróbki prywatnych fotek i w większości przypadków internet. Zasilacz mój to Modecom
Proszę o jakieś porady. W/w elementy są nowe ze sklepu + gwarancja 24-36m-cy i tego się trzymajmy. Nic z używek.
System operacyjny Windows 7 pro x64.