Witam, popsula mi sie plyta glowna i potrzebuje kupic nowa, moze byc uzywana. Mysle ze budzet do 1000zl wystarczy.
obecna (zepsuta) plyta glowna - A68HM-E33 V2
GPU - GeForce GTX 1050 Ti
CPU - Athlon X4 860K
RAM - 2 kosci - 8GB DDR3
obudowa - GLADIUS M35 PURE BLACK
SSD - Adata SU800 256GB
HDD - Seagate barracuda ES 250 GB
myszka - rival 100
klawiatura - steelseries apex 100
zasilacz - be quiet BQT I7 730W
system operacyjny - windows 10
Płyta ta jest dosyc mala, chcialem wsadzic naraz 1050 Ti oraz stara karte - AMD Radeon HD 7850, ale sie nie miescily na plycie(wlasciwie to na test, nie wiem jak wspolpracuje GPU nvidi i amd razem). Ponadto chcialbym w przyszlosci kupic lepszy procesor niz obecny athlon, ale niestety do tej plyty wlasciwie nie ma duzo lepszych procesorow, wiec raczej zakup tej samej plyty odpada. Jestem sklonny wydac wiecej na sensowna plyte + procesor. Zalezy mi na tym, zeby nie wymieniac ramu bo niedawno dokupilem kolejna kosc.
Czekam na propozycje i dziekuje z gory za odpowiedzi
.
obecna (zepsuta) plyta glowna - A68HM-E33 V2
GPU - GeForce GTX 1050 Ti
CPU - Athlon X4 860K
RAM - 2 kosci - 8GB DDR3
obudowa - GLADIUS M35 PURE BLACK
SSD - Adata SU800 256GB
HDD - Seagate barracuda ES 250 GB
myszka - rival 100
klawiatura - steelseries apex 100
zasilacz - be quiet BQT I7 730W
system operacyjny - windows 10
Płyta ta jest dosyc mala, chcialem wsadzic naraz 1050 Ti oraz stara karte - AMD Radeon HD 7850, ale sie nie miescily na plycie(wlasciwie to na test, nie wiem jak wspolpracuje GPU nvidi i amd razem). Ponadto chcialbym w przyszlosci kupic lepszy procesor niz obecny athlon, ale niestety do tej plyty wlasciwie nie ma duzo lepszych procesorow, wiec raczej zakup tej samej plyty odpada. Jestem sklonny wydac wiecej na sensowna plyte + procesor. Zalezy mi na tym, zeby nie wymieniac ramu bo niedawno dokupilem kolejna kosc.
Czekam na propozycje i dziekuje z gory za odpowiedzi