Bardzo prosze inz automatykow o rade, czy warto isc w ta dziedzine ? Co wykonujecie w pracy ? Czy jest niewdzieczny zawod ? Dodam, ze lubie prace w terenie, w ruchu.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamRilisek napisał:Obecnie studiuje Automatyke i Robotyke pracuje w firmie jako elektryk ktora sie zajmuje sie jedynie automatyka przemysłową. U mnie Inzynierowie maja podzielone zadania jedni sie zajmuja PLC inni in touchem itd Jezeli Cie kręca linie produkcyjne, roboty to jak najbardziej idz w ta dziedzine w dodatku Automatyk potrafi ładna sume zarobic
nor222 napisał:a jak z delegacjami czesto lata sie na projekty ? co to jest in touch ?
Rilisek napisał:@Wojciech..
Tak zaocznie AGH, chłopaki u mnie tzn pracownicy fizyczni (mechanicy, elektrycy) lataja po całym swiecie skladajac linie a automatycy rzadko kiedy sie ruszaja po za granice chyba ze dostana zadania np relokacja lini z punktu A do punktu B to musza jechac i obejrzec 'robote'
@nor222
Intouch(panele operatorskie firmy Siemens)
Wojciech. napisał:Elektronika to jedna z 3 potężnych działów mechatroniki, robiłeś jakieś kursy czy tak na spontana pracujesz?