logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Projekt układu hydraulicznego windy dla osób niepełnosprawnych - porady dla początkujących

szymon.fijalkowski 12 Maj 2015 21:06 3252 1
REKLAMA
  • #1 14688987
    szymon.fijalkowski
    Poziom 10  
    Chciałbym 'zaprojektować' układ hydrauliczny, ew. może w późniejszym czasie elektrohydrauliczny windy dla osób niepełnosprawnych.

Rysunek poglądowy:

Projekt układu hydraulicznego windy dla osób niepełnosprawnych - porady dla początkujących

Niestety jeśli chodzi o hydraulikę dopiero zaczynam swoją naukę i dorwałem świetny program HOPSAN.

Czy tok mojego rozumowania jest dobry i co dalej ze schematem? Chciałbym się jak najwięcej nauczyć, więc nie zależy mi na gotowym rozwiązaniu.
  • REKLAMA
  • #2 14689447
    zembol
    Poziom 25  
    Ocena: 56
    Nie da się opisać nawet podstaw podstaw tutaj na forum zapraszam do literatury.
    Rozumiem ze to schemat przedstawiający idee ale
    1. Brakuje zabezpieczenia pompy
    2. Niebezpieczny układ ( brak zabezpieczenia przed opadaniem)
    3. 4 silowniki sporo, biorac pod uwagę jakie sily możemy uzyskać nawet w zakresie średnich cisnień.
    4. Zbiornik, filtracja, kontrola temp, poziomu.
    5. Podejrzewam ze to pewnie da się podciagnąc pod dźwigi/windy ( UDT ) mówiac wprost "Moc stosownych regulacji prawnych będzie ogromna"
    6. Proszę sprubować darmową wersje FluidSim
REKLAMA