Witam szukam sterownika Usb2.0-Serial do kabla VAG KKL 409.1 win 7 64bit, szukałem po różnych str i lipa :/, system sam nie zainstaluje. Jak ktoś ma to proszę o link na prywatnej wiadomości.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamPioter.K napisał:Źle. Kable na różnych odmianach chipa FT232, pracują dużo stabilniej i łączą się z większą liczbą modułów.a to dobrze czy źle? Tak to niby Chip 340T
tzok napisał:Pioter.K napisał:Źle. Kable na różnych odmianach chipa FT232, pracują dużo stabilniej i łączą się z większą liczbą modułów.a to dobrze czy źle? Tak to niby Chip 340T
PiotrT napisał:Podłączone zasilanie interfejsu i wybrany odpowiedni port COM w VAG-COM-ie?
malqsch napisał:
Zasilanie chyba działa bo po podłączeniu kabla zaświeca się dioda na drugiej końcówce kabla.
pepe150 napisał:CH341 to mi tylko na myśl przychodzi programator do pamięci I2C. Więc ten sterownik tego nie ogarnie.
Szukaj FTDI czy Profilic. Bo to popularne RS232 kontrolery.
xmariomx napisał:Czyli masz kabelek na chipie CH340 i taki sterownik masz zainstalować, a nie jakiś "kontroler uniwersalnej magistrali szeregowej".VID_1A86&PID_7523
pepe150 napisał:Do CH340 i CH341 jest ten sam sterownik...Po VID i PID znajduje CH340 - nie CH341.