Kod na mojej pompie to 028130081P a jak ktoś woli Boschowskie oznaczenie to 0460404967. To pompa SDI prawda? Wydaje mi się,że ktoś już ją kiedyś wymieniał. Czy mam szukać identycznego symbolu czy coś co znalazłem na stronie IC:
028 130 110 H
028 130 115 M
028 130 109 H
028 130 115 M
Co do złego założenia nastawnika - zdejmowałem go już 2 razy i wiem, że trzeba ostrożnie i dokładnie celować w pierścień na pompie. Poza tym zawsze test robiłem zaciągając hamulec, włączałem 5 bieg i odpalałem. Jak obroty szły w górę i niemożliwe było zgaszenie auta kluczykiem to dusiłem go sprzęgłem. Potem zmiana ustawienia nastawnika w celu zmniejszenia dawki. Zdaję sobię sprawę,że komputerowe ustawienie jest profesjonalne i udam się w tym celu do warsztatu jednak chcąc ograniczyć koszt chcę na początku wymienić ten nastawnik i jak zauważę poprawę to podjadę na ustawienie kompem bo.....jak pisałem u mnie problem z komunikacją z ECU. Jest ryzyko, że coś uszkodzę, ale jak chce się nauczyć to trzeba podejmować ryzyko. Uważam,że sam niektóre tematy zrobię dokładniej niż ktoś zaganiany i liczący na przemiał klientów.