Witam wszystkich użytkowników Fibaro. Posiadam od ponad 2 lat system tej właśnie firmy. Jakiś tydzień temu postanowiłem wymienić włączniki na monostabilne i przypadkiem zobaczyłem, że z moją kostką jest coś nie tak. Przewody wtopiły się w obudowę. Otworzyłem drugi włącznik w innym pomieszczeniu, w którym również znajduje się dimmer i było dokładnie tak samo. Producent napisał mi żebym wysłał do nich urządzenia a oni sprawdzą dlaczego tak się stało. Odmówiłem bo kto zapłaci za montaż, demontaż urządzeń. Po drugie mam włączniki monostabilny więc będę bez światła ( znając czas reakcji ich serwisu to pewnie z 2 miesiące ). Po trzecie uznają, że są po gwarancji i nie podejmą żadnych czynności.
Ciekawi mnie czy wasze dimmery również grzeją się do tego stopnia żeby stopiła się obudowa. Normalnie bym się tym nie przejmował ale mieszkam w drewnianym domu i martwi mnie, że coś co ponoć ma certyfikaty bezpieczeństwa topi się w ścianie.
Ciekawi mnie czy wasze dimmery również grzeją się do tego stopnia żeby stopiła się obudowa. Normalnie bym się tym nie przejmował ale mieszkam w drewnianym domu i martwi mnie, że coś co ponoć ma certyfikaty bezpieczeństwa topi się w ścianie.