Czesc. Chcialbym sobie zakupic jakas lutownice , w tych tematach jestem laikiem , wiec prosze was o rade . Na lutownice moge przeznaczyc 80 zl . Czy na allegro znajde cos ?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamtzok napisał:Kup choćby najtańszą stację (od 45zł) z kolbą z wymiennymi grotami. Grot typu "kopytko".
cooltygrysek napisał:Wpisz w wyszukiwarce allegro "grot kopytko" to zobaczysz... coś jak mini fala ale płaski.A co to jest hmmm "kopytko"
tplewa napisał:Sądziłem, że to ma stabilizajcę temperatury, mam dwie kolby z regulacją temperatury (bez "stacji") i o ne mają stabilizację temperatury, a nie tylko regulację mocy. Grzałka faktycznie jest zasilana z 230VAC, ale jest ceramiczna, więc jakoś bardzo mi to nie przeszkadza. Do elektroniki 40W jest wystarczające, warunek - grot zakładany na grzałkę, a nie wkładany do niej.Tylko nie mow ze cos takiego
tzok napisał:Minifala to kopytko z zagłebieniem/"miseczką" na cynę. Zdecydowanie go wolę od szpica, zarówno do THT jak i do SMD.
tplewa napisał:Pamiętaj tylko o topniku, najlepiej w żelu. Topnik z rdzenia spoiwa nie utrzyma się na minifali.minifala nigdy nie lutowalem, a co ciekawe pare dni temu "zaszalalem" i przy okazji kupowania grotow tez sobie kupilem aby to potestowac
Kraniec_Internetów napisał:Ja się zapytam z ciekawości: https://obrazki.elektroda.pl/9445448400_1406894720.jpeg
Ten zestaw można "kupić" na elektrodzie, lub na znanym portalu aukcyjnym za 25 zł.
Same materiały lutownicze kosztują 30 zł. Ta lutownica nadaje się do przyjemnego lutowania?
tzok napisał:tplewa napisał:Pamiętaj tylko o topniku, najlepiej w żelu. Topnik z rdzenia spoiwa nie utrzyma się na minifali.minifala nigdy nie lutowalem, a co ciekawe pare dni temu "zaszalalem" i przy okazji kupowania grotow tez sobie kupilem aby to potestowac
tplewa napisał:mozna sie czasem zdziwic:
Cytat:A podalibyscie jakas aukcje na allegro z dobra lutownica ?