Po odkręceniu "ciepłej" wody grzeje tylko jak się trochę odkręci kurek, tak że można umyć ręce a nawet nawet dość mocno. Im więcej się go odkręci to temperatura spada do chłodnej a nawet zimnej. Wygląda to tak, jak by nie nadążał z podgrzewaniem ilości wody......co może być przyczyną?
Podgrzewacz był używany, wymieniłem baterie i wylewkę na nową, kabel oryginalny na trochę dłuższy(około 0.5m) i przekroju żył grubszy ale minimalnie.
Sprzęt zamontowany w budynku dzielnicy 3miasta, spadek napięcia i ciśnienia wody raczej nie jest powodem. przed zamontowaniem sprawdziłem czy obwód jest zamknięty a jego rezystencja wynosiła 1,3Ω po zwarciu styków załączenia podgrzewania wody.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za zainteresowanie tematem.
Podgrzewacz był używany, wymieniłem baterie i wylewkę na nową, kabel oryginalny na trochę dłuższy(około 0.5m) i przekroju żył grubszy ale minimalnie.
Sprzęt zamontowany w budynku dzielnicy 3miasta, spadek napięcia i ciśnienia wody raczej nie jest powodem. przed zamontowaniem sprawdziłem czy obwód jest zamknięty a jego rezystencja wynosiła 1,3Ω po zwarciu styków załączenia podgrzewania wody.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za zainteresowanie tematem.