Cześć , mam mega problem ogólnie mieszkam obecnie w miejscu w którym zasięg mojego internetu jest tragiczny, wynosi on od 0.5-2 Mb/sec (2 Mb/sec to już jest naprawdę nieźle) . Posiadam modem Huwei E3372-s HiLinka kupiłem antenę zewnętrzną najzwyklejszą za 35 zł odpowiednio 10 dB do 3G i 5 dB do 4G jednak nic nie dała. Obecnie potrzebuje internet na co najmniej 2 stanowiska i powiem szczerze ,że robi się niezłe "kablarstwo" jak do modemu jeszcze antena jest podłączona ,z tego względu chciałem zaopatrzyć się w przyzwoity router z obsługą LTE. W Play'u mam umowę za 49 zł pełen LTE i 3G bez limitu(stara oferta na kartę samą) i ze względu na mobilność moją oraz cenę wolałbym tam zostać.
Moja lokalizacja znajduje się w załączniku.
Modemy które znalazłem są w ofercie Play'a i jednocześnie w miarę dobre to:
Router Huawei E5573 LTE
Router Huawei E5377 LTE
Cena jest praktycznie ta sama idzie je znaleźć za 200-230 zł (i przy takiej maksymalnej cenie chciałbym zostać już). Nie wiem czym za bardzo oba modele się od siebie różnią poza nazwą i nowością modelu (odpowiednio wyższa liczba nowszy router). Wiem ,że na obecnym zasięgu powinienem mieć antenę kierunkową pewnie 36 dB (bo większej chyba nie ma [do ~40dB widuje na allegro] ale obecnie mnie nie stać i wole kupić porządny router + bardziej potrzebny mi jest rozdział na 2 laptopy). Czy oprócz modelów wymienionych wyżej polecicie coś jeszcze w cenie do ok. 230 zł ?
Moja lokalizacja znajduje się w załączniku.
Modemy które znalazłem są w ofercie Play'a i jednocześnie w miarę dobre to:
Router Huawei E5573 LTE
Router Huawei E5377 LTE
Cena jest praktycznie ta sama idzie je znaleźć za 200-230 zł (i przy takiej maksymalnej cenie chciałbym zostać już). Nie wiem czym za bardzo oba modele się od siebie różnią poza nazwą i nowością modelu (odpowiednio wyższa liczba nowszy router). Wiem ,że na obecnym zasięgu powinienem mieć antenę kierunkową pewnie 36 dB (bo większej chyba nie ma [do ~40dB widuje na allegro] ale obecnie mnie nie stać i wole kupić porządny router + bardziej potrzebny mi jest rozdział na 2 laptopy). Czy oprócz modelów wymienionych wyżej polecicie coś jeszcze w cenie do ok. 230 zł ?