logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mazda 323f Ditd 2L 2000r. gasnące prawe światło mijania.

zory2004 11 Gru 2015 16:02 1041 2
REKLAMA
  • #1 15230968
    zory2004
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    witam

Mam od jakiegoś czasu problem ze światłami mijania. Prawa lampa gaśnie zostają tylko postojowe. Po otwarciu klapy silnika i dotknięciu kostki od żarówki światło się włącza.Po chwili zaś gaśnie.Czyściłem kostkę, ale nic to nie daje.W momencie kiedy przekręcam pokrętło nawiewu w środku oświetlenie przełącznika znika i po chwili się zapala.Jaka jest przyczyna takiego zachowania? Dodam ze Madzia pali i jeździ bez problemu.
  • REKLAMA
  • #2 15231092
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2807
    zory2004 napisał:
    Mam od jakiegoś czasu problem ze światłami mijania. Prawa lampa gaśnie zostają tylko postojowe. Po otwarciu klapy silnika i dotknięciu kostki od żarówki światło się włącza.Po chwili zaś gaśnie.Czyściłem kostkę, ale nic to nie daje.

Wymień żarówkę dla próby, jesli to nie da skutku to wymień konektory w kostce. Wcześniej zbadaj okolicę - może obok masz drugą kostkę w okolicy i tam brak kontaktu.

zory2004 napisał:
    W momencie kiedy przekręcam pokrętło nawiewu w środku oświetlenie przełącznika znika i po chwili się zapala. jaka jest przyczyna tego zachowania?

Brak dobrego styku w zasilaniu podświetlenia.

zory2004 napisał:
    Madzia pali i jeździ bez problemu.

No cóż - nic nie jest wieczne - auto ile ma lat?
  • #3 15231213
    zory2004
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Mazda 323f Ditd 2L 2000r
REKLAMA