Witam .Jak podłączyć radio samochodowe overmax ov-cr-422r.
Mugł by ktoś ręcznie narysować schemat podłączenia tego radia?
Niestety kostka nie pasuje
Mugł by ktoś ręcznie narysować schemat podłączenia tego radia?
Niestety kostka nie pasuje
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamsosarek napisał:Kupić przejściówkę/adapter z Opla na ISO.
sosarek napisał:Masz opisy pinów, więc w czym problem?
dzedaj2000 napisał:By ktoś opisał to podłączenie jak ''Blondynce''.
Kiedyś już dwa radia spaliłem.
dzedaj2000 napisał:Ponoć wystarczy tylko kolor do koloru ale wole się poradzić kogoś kto się na tym zna.
sosarek napisał:dzedaj2000 napisał:By ktoś opisał to podłączenie jak ''Blondynce''.
Kiedyś już dwa radia spaliłem.
Więc może poproś o pomoc kogoś kto będzie potrafił połączyć ze sobą przewody, lub jak napisałem na samym początku - zaopatrz się w odpowiednią przejściówkę.
dzedaj2000 napisał:Ponoć wystarczy tylko kolor do koloru ale wole się poradzić kogoś kto się na tym zna.
Kolor kolorowi nie równy - ważne są opisy.
pepe150 napisał:W schemacie opla +12 to jest stałe napięcie, w schemacie Overmaxx, musisz stałe napięcie podać na Batt+.
ACC to napicie po kluczyku +, auto ant to automatyczna antena - symbol anteny.
Co tu dalej nie rozumieć?
Opisy głośników pokrywają się z Oplem jak i radiem Overmaxx.
Widziałem też "fachowców" którzy odcinali 3 wtyczkę (od obsługi wyświetlacza) i wpinali pozostałe 2 bezpośrednio do radia.
tzok napisał:Złącze ISO w Oplu jest zgodne ze standardem, jedynie ma zamienione 12V po stacyjce i podtrzymanie. Jest tylko jedno małe ale - zasadniczo w Oplu głównym zasilaniem jest to stałe 12V (które w innych radiach jest tylko do podtrzymania pamięci), a z kolei 12V po stacyjce w Oplu jest tylko sygnałem informacyjnym dla układu logiki zapłonu w radiu, podczas gdy w innych radiach jest głównym zasilaniem. Bez kombinacji pasują radia z logiką zapłonu, czyli Oplowskie serii CAR i kilka starszych Blaupunktów i Sony.
mati1904 napisał:Raczej nie chyba, że podczas podłączania radia uszkodziłeś przypadkowo jakiś przewód. Sprawdź to i bezpieczniki także.