logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć Webasto Thermo Top z/c-d do ogrzewania garażu? Brak zasilania pompy paliwa

martinoo 06 Mar 2016 10:49 9543 5
REKLAMA
  • #1 15495454
    martinoo
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Posiadam webasto z/c-d - z tego co widze to chyba cyfrowe.
    Chciałbym to użyć do ogrzewania garażu lecz na dzień dobry nie umiem go podłączyć.
    Po podaniu +12V zasilania pompa wody zaczyna chodzić natomiast na kostce obok nie posiadam +12V żeby zasilić pompę paliwa.
    Oryginalnie z kostki wychodzą dwa pzrewody ( ten obcięty sam dokładałem ale bezskutecznie )
    Prosiłbym o pomoc zależy mi tylko na ogrzewaniu do garażu

Moderowany przez CameR:

Temat wydzielony z archiwalnego:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic609549.html
    Reg. 3.1.19. Nie wysyłaj wiadomości w tematach archiwalnych, jeśli jest to kolejne pytanie, w szczególności inne niż osoby pytającej. Z racji szacunku do pytającego załóż własny temat. Możesz dopisać tylko sposób rozwiązania problemu.

Załączniki:
    • Jak podłączyć Webasto Thermo Top z/c-d do ogrzewania garażu? Brak zasilania pompy paliwa P1030095.JPG (234.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak podłączyć Webasto Thermo Top z/c-d do ogrzewania garażu? Brak zasilania pompy paliwa P1030094.JPG (228.73 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak podłączyć Webasto Thermo Top z/c-d do ogrzewania garażu? Brak zasilania pompy paliwa P1030093.JPG (192.03 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 15498612
    bombus
    Poziom 11  
    Ocena: 17
    Czy mamy rozumieć że w tym garażu masz jakiś kaloryfer z wodą i tę wodę chcesz podgrzać ? Ten piecyk grzeje płyn chłodnizy w układzie chłodzenia samochodu więc do garażu to chyba potrzebujesz suche webasto które ogrzewa powietrze.
  • REKLAMA
  • #3 15498825
    martinoo
    Poziom 11  
    Dzięki za zainteresowanie.
    Wiesz chciałem to zrobić następująco:
    - obieg wody podłączyć pod nagrzewnicę lub chłodnice z wentyaltorem ( jakby mi to działało to rzeczywiście chciałem dać grzejnik żeberkowy aluminiowy )
    - spaliny puścić pzrez intercooler i potem na zewnątrz
    - wydawało mi się też że jest tam wydmuch powietrza z tego pieca

Myślełem nad wykorzystaniem tego webasta bo potrzebuje dogrzać generalnie sklepik/magazynek/garaz ( zwał jak zwał ) o powierzchni 7x3x3 - ocieplony dach , sciany z maxa
  • REKLAMA
  • #4 15500133
    sash997
    Specjalista VAG & Ogrzewania Postojowe
    Ocena: 91
    ten wydmuch powietrza z pieca to tylko wydech, jeśli puścisz spaliny przez intercooler to go stopi chyba że znajdziesz taki bez plastikowych elementów, piec jest z bmw i bez bmw go nie odpalisz bez przeprogramowania sterownika o ile oczywiście jest sprawny
  • REKLAMA
  • #5 15500477
    martinoo
    Poziom 11  
    czyli krótko mówiąc kicha z tym webasto - niestety BMW nie mam
    Dzięki za odpowiedź
REKLAMA