logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz sygnału blokuje internet na laptopie z Windows 7 - co robić?

Spoko002 02 Maj 2016 10:39 2481 8
REKLAMA
  • #1 15644393
    Spoko002
    Poziom 8  
    Witam jak mam podłączony wzmacniacz to mi nie działa internet a jak nie ma to działa na innych komputerach, telefonach wszystko działa poprawnie jak coś dodam że mam win 7 i laptopa
  • REKLAMA
  • #2 15644593
    PATAFIAN_PATAFIAN
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 54
    jak masz skonfigurowane urządzenia??
  • REKLAMA
  • #3 15644660
    Spoko002
    Poziom 8  
    Nie skonfigurowałem, bo kodu nie mogę znaleźć.
  • REKLAMA
  • #4 15644692
    PATAFIAN_PATAFIAN
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 54
    jakiego kodu??
  • #5 15644693
    Spoko002
    Poziom 8  
    wróć źle mam trochę napisane na gorze Mam tak że jak mam włączony wzmacniacz to inni mają internet a ja nie a jak mam wyłączony wzmacniacz to mam internet i też coś pisało jak robiłem rozwiąż problemy w win to mi pokazywało brama domyślna niedostępna czyli mam coś z bramą
  • REKLAMA
  • #6 15644703
    Świr
    Poziom 34  
    Ocena: 249
    Jaki znowu wzmacniacz? Co to za urządzenie?
  • #7 15644706
    Spoko002
    Poziom 8  
    Powiększa zasięg rutera wkładasz do gniazdka tam połączasz ruter z nim i on działa powiększa zasięg
  • #8 15644887
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5764
    Ogólna zasada jest taka, że repeater musi mieć co wzmacniać. Musi być w miejscu gdzie poziom sygnału z routera głównego musi wynosić około -70dBm. Umieściłeś go pewnie w miejscu gdzie ten poziom sygnału jest za niski i repeater zrywa połączenie z routerem. Pomysł z zastosowaniem repeatera kiepski. To zawodne, mało stabilne rozwiązanie na dodatek obniżające prędkość o połowę( jedno radio do odbioru i dalszej transmisji). "Działa" niezawodnie tylko w opisach producenta. Zmierz WiFi Analyzerem poziom sygnału z routera w miejscu gdzie umieściłeś repeater.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #9 15644917
    Spoko002
    Poziom 8  
    To jest dobrze oto chodzi że nie działa mi na moim kompie jak podłączam ten wzmacniacz a inni wszystko dobrze działa
    TP-LINK
    Wzmacniacz TL-wa850re
    ruter TD-w890g
    ale to coś jest chyba z bramą domyślną

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wzmacniaczem sygnału TP-LINK TL-WA850RE, który blokuje dostęp do internetu na laptopie z systemem Windows 7, podczas gdy inne urządzenia działają poprawnie. Połączenie z routerem TD-W890G jest niestabilne, a diagnostyka systemu wskazuje na problem z bramą domyślną. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że wzmacniacz musi być umieszczony w miejscu z odpowiednim poziomem sygnału z routera, aby działał prawidłowo. Użytkownik nie skonfigurował wzmacniacza z powodu braku kodu, co może być przyczyną problemów z połączeniem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA