logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Kia K2700 2.7D 1999 - Wypychanie płynu chłodniczego i przegrzewanie się silnika

milaszek 13 Maj 2016 16:46 4551 10
REKLAMA
  • #1 15670700
    milaszek
    Poziom 8  
    Ocena: 12
    Witam posiadam samochód kia k2700 2,7 d z 99r.
    -Problem polega na wypychaniu lub wywalaniu płynu chłodniczego nadmiarem i to spore ilości ??
    -częste gotowanie się samochodu
    Wymieniłem już 2 uszczelki pod głowica oraz zmieniłem 2 razy głowice zakupiona na allegro .
    Zakupiłem chłodnicze oleju także wymieniłem nie dało rezultatu
    niektórzy mówią ze to tuleje są pęknięte co wy na to pomocy
    a jeśli wymienię uszczelkę pod głowica to pojeżdżę tak 2-4 miesięcy tak trasy około 25KM już jak dojeżdżam do końca wypluje płyn
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15670739
    milaszek
    Poziom 8  
    Nie robiłem
  • REKLAMA
  • #5 15670756
    milaszek
    Poziom 8  
    Słyszałem o takim teście ale nie mam przyrządu a i nie wiem jak odczytać rezultat ??

Dodano po 5 [minuty]:

jeśli test wyjdzie prawidłowo to gdzie mam szukać problemu
    a jeśli wyjdzie negatyw ??
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 15672354
    sebap
    Poziom 41  
    Ocena: 1083
    Najpierw zrób, później będziesz pytał co dalej.
  • Pomocny post
    #7 15672657
    zdzichra
    Poziom 32  
    Ocena: 306
    milaszek napisał:
    Słyszałem o takim teście ale nie mam przyrządu a i nie wiem jak odczytać rezultat ??

Na alledrogo kupisz taki tester za ok 15pln.Odczyt jest b.prosty bo zmienia się kolor płynu w nim zawartego-chyba że jesteś daltonistą.Zmiana koloru świadczy o przecieku
  • #8 15672991
    milaszek
    Poziom 8  
    Zorbie ten test
    dziś udało mi się uruchomić po przestoju przez zimę rozrusznik nie chciał zakręcić silnikiem wiec na zaciąg odpalił ale bardzo mocno kopcił na biało nigdy tak nie kopcił
  • Pomocny post
    #9 15673225
    zdzichra
    Poziom 32  
    Ocena: 306
    milaszek napisał:
    kopcił na biało nigdy tak nie kopcił

Jeżeli nie ubyło płynu przez ten czas to tylko wilgoć w paliwie i układzie wydechowym natomiast jeżeli ubyło to kup ten tester jak najszybciej i nie jeździj bo zabijesz silnik-jeżeli jeszcze żyje
  • #10 16265028
    milaszek
    Poziom 8  
    sprzedałem samochód :)
  • #11 19709785
    milaszek
    Poziom 8  
    Nie naprawiono auto sorzedano

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z samochodem Kia K2700 2.7D z 1999 roku, polegający na nadmiernym wypychaniu płynu chłodniczego oraz częstym przegrzewaniu silnika. Pomimo wymiany uszczelek pod głowicą i głowic, problem nadal występuje. Użytkownik rozważa możliwość pęknięcia tulei. W odpowiedziach sugerowane jest przeprowadzenie testu CO w płynie chłodniczym, aby sprawdzić obecność spalin, co mogłoby wskazywać na przeciek. Użytkownik został poinformowany o możliwości zakupu prostego testera, który zmienia kolor w przypadku wykrycia problemu. Po przeprowadzeniu testu i dalszych obserwacjach, użytkownik zdecydował się na sprzedaż samochodu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA