Witam, chciałbym odświeżyć nieco informacje dotyczące wyboru zestawu do monitorowania domu jednorodzinnego... Zatem do rzeczy:
- Szukam zestawu z trzema kamerami. Kamery miałyby mieć zasięg około 20mb, dobrą jakość rejestrowania obrazu (HD?), nocna podczerwień i co ważne jedna z kamer chciałbym aby była szerokokątna (pytanie jaki maksymalny kąt widzenia jest spotykany?)
- Zestaw ma być wyposażony w rejestrator z pamięcią (dysk sata mam od starego laptopa więc koszt jego zakupu odpada). Rejestrator będzie umiejscowiony na poddaszu zaraz pod blachodachówką, dlatego może być narażony na wysokie temperatury.
- Obraz chciałbym oglądać w smartfonie i w komputerze.
- Dobrze gdyby druga z kamer miała możliwość obracania obiektywu.
- Cena około 1000zł za zestaw
Jestem laik w tym temacie zatem poproszę o porady fachowców
- Szukam zestawu z trzema kamerami. Kamery miałyby mieć zasięg około 20mb, dobrą jakość rejestrowania obrazu (HD?), nocna podczerwień i co ważne jedna z kamer chciałbym aby była szerokokątna (pytanie jaki maksymalny kąt widzenia jest spotykany?)
- Zestaw ma być wyposażony w rejestrator z pamięcią (dysk sata mam od starego laptopa więc koszt jego zakupu odpada). Rejestrator będzie umiejscowiony na poddaszu zaraz pod blachodachówką, dlatego może być narażony na wysokie temperatury.
- Obraz chciałbym oglądać w smartfonie i w komputerze.
- Dobrze gdyby druga z kamer miała możliwość obracania obiektywu.
- Cena około 1000zł za zestaw
Jestem laik w tym temacie zatem poproszę o porady fachowców