logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung 550p5c/550p7c - gniazdo zasilania nadal nie działa po naprawie w serwisie

Molester 27 Maj 2016 16:52 681 6
REKLAMA
  • #1 15702821
    Molester
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam problem związany z ładowaniem laptopa. Mianowicie niedawno poszedłem z moim sprzętem do serwisu żeby naprawić gniazdo zasilania. Powiedzieli mi że przylutowali co mieli przylutować po czym oddali mi go. Na następny dzień było dobrze ale na kolejny zaczęły się te same problemy. Dodam tylko tyle że wcześniej wtyka od zasilacza bardzo mocno się grzała co uległo zmianie. Czyli już się nie grzeje ale zasilacz mimo wszystko nie ładuje dobrze. Muszę przekręcać wtyczkę odpowiednio w górę i na dół, czyli innymi słowy kombinować.Czy w ciągu tych paru dni ja mogłem coś zepsuć, czy wina leży po stronie serwisu? I przez co psuję się takie gniazdko?
    Oczywiście nie rzucałem nim na lewo i prawo, nie spadł mi itd.
    Dziękuje za przeczytanie i liczę na solucje.
    Pozdrawiam.
    Jeśli to zły dział to proszę o przeniesienie.
  • REKLAMA
  • #2 15702830
    boro1234567
    Spec od komputerów
    Ocena: 1538
    Jaki laptop?
    Czy gniazdo zostało wymienione?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 15702845
    Molester
    Poziom 2  
    Laptop to samsung 550p5c/550p7c, gniazdko zostało naprawione nie wymienione. Oryginalny zasilacz
  • #6 15702854
    sk1977
    Spec od komputerów
    Ocena: 742
    Molester napisał:
    naprawione nie wymienione
    - naprawa tych gniazd mija się z celem. Kosztują niewiele, więc nie ma sensu ich "łatać" - to pomaga na krótko. Trzeba wlutować nowe i będzie spokój.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 15702885
    boro1234567
    Spec od komputerów
    Ocena: 1538
    Molester napisał:
    gniazdko zostało naprawione nie wymienione.

Żądaj wymiany na nowe.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z ładowaniem laptopa Samsung 550p5c/550p7c po naprawie gniazda zasilania w serwisie. Po początkowej poprawie, problemy z ładowaniem powróciły, a wtyczka zasilacza wymaga manipulacji, aby działała. Użytkownik zastanawia się, czy mógł uszkodzić gniazdo, czy też serwis nie wykonał naprawy prawidłowo. Odpowiedzi sugerują, że naprawa gniazd zasilania często jest tymczasowa i zaleca się ich wymianę na nowe, co zapewni długotrwałe rozwiązanie problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA