mirex napisał: To sprawdź dokładnie, co to jest to 8.
Z nutami no broblem a tych póki co nie mam...
mirex napisał:
W tych modułach i podobnych z marszu wymienia się ten 47µF (czy ile tam jest na innych).
O którym module piszesz? Bo jeśli o module klawiatury i IR BN4101421A to on nie ma nic do rzeczy , bo po jego całkowitym wypięciu dalej przełączał... ( choć jak sie teraz zastanawiam może to blokowanie było własnie na tym module i...padło

)Stąd wnioskowałem uszkodzenie na Main. Po zablokowaniu kondkiem 8 pinu złącza CN401 na main i odłączeniu reszty (została tylko czujka IR tzn +5V > 3; Wyjście > 1; masa > 9 złącza CN401 ( innymi słowy amputowałem lokalna) TV testował się trzy godziny z pozytywnym skutkiem

. I już go wydałem ( cóż spieszyli się mamy Euro

). Tak na koniec. Pisałem, że ma wypalone logo ale widać je tylko przy wyłączonym telewizorze. Na obrazie jakoś nie. Pozostaje problem tych czarnych linii i to się nasilało. Problem jest w samym panelu lub w bufferach ( stawiam na panel ). Całkowicie retoryczne pytanie czy jest to do naprawy ( jeśli buffery to może tak a jeśli panel ... to hmm, ale kto wie... wszak Polak potrafi

)
Dodano po 26 [minuty]: I jeszcze na owym 8-mym impulsy miały amplitudę do 5V i wypełnienie ok. 25%. Po wysyłaniu sygnału z pilota widoczne były scałkowane impulsy z czujki IR o amplitudzie poniżej 1V. Po zablokowaniu pojemnością pojawiło się tam ładne stałe napięcie o wartości do 5V