Wypisujesz bzdury nie mając zielonego pojęcia o ofertach CP i Plusa. Nie ma czegoś takiego jak bez limitu w CP czy Plusie, W regulaminie jest podany limit GB na 3g oraz LTE bez limitu ale jest zapis o FUP i możliwości lejka 16Kb/s jeśli operator uzna że korzystasz zbyt intensywnie z internetu. Obecnie pozwala na transfery około 200GB ale nie oznacza to ze nie ulegnie zmianie. Oferta z Plusa za 60 zł to 50GB ze sprzętem B315 za 3 zł lub E5186 za 199 zł. W ramach SmartDom można ja mieć z rabatem 50% czyli za 30 zł a sprzęt na własność. Jeśli to trzecia usługa w SmartDom to za 41 zł. Po dwóch latach B315 z Plusa czy E5186 można sprzedać za dobrą kasę więc po co płacić 240 zł CP i sprzęt oddać? Co ciekawe w ramach Happy Days w maju i czerwcu w ramach SmartDom była oferta w sklepie internetowym Plusa 100GB za 30 zł i E5186 za 3 zł, sam ją mam. Sam router wart 600 zł. Przy niej te twoje 50 zł za ponoć bez limitu w CP z B315 na użyczenie to lipa. A co do B315 to nie życzę źle ale w ciągu tych dwóch lat może ci paść ze dwa razy. Mój nie dożył roku i już wymieniony, router niezwykle awaryjny . E5186 pozbawiony tych problemów i to router z LTE-A, inny z LTE-A w Plusie to DWR-966 w tych samych cenach. W twoim CP za ich wynajem wołają 25 zł/m-c za E5186 lub aż 35 zł! za DWR-966. Trzeba nie mieć pojęcia aby płacić tyle za wynajem tych routerów 600 zł na dwa lata za E5186( tyle kosztuje na Allegro) lub 840 zł za DWR-966 a potem oddać. W Plusie obowiązują te same zasady SmartDom co w CP ale oferta ze sprzętem dużo lepsza. Skoro konsultanci CP zapewniali cię, że masz internet z LTE bez żadnego limitu to pewnie polecili ci AKc2uni i sprzedali ten złom za 49 zł. Nie poinformowali cię z jakich BTS-ów w pobliżu korzystasz? powinni to wiedzieć, to są przecież fachowcy a ciebie potraktowali wyjątkowo dając ofertę, której nie ma w regulaminach CP czyli bez limitu danych,prędkości i FUP. Oni nie mają zielonego pojęcia co sprzedają, z jakiej sieci LTE i 3G korzysta CP, nie wspominając o lokalizacji BTS-ów w twoim pobliżu , sprzęcie czy antenach. Obiecają wszystko byleby sprzedać ofertę. Dostałeś już informacje na temat BTS-a z którym się łączysz oraz informację jakie testy zrobić i jak zidentyfikować BTS( Global Cell ID.) Jaką antenę chcesz dokupować do AKc2uni? to szmelc i nic z nim nie zrobisz. Antenę kupuje się na wybrane pasmo, w LTE z Plusa to kierunkowa dualna na 1800MHz do LTE1800Aero2, które korzysta z MIMO lub na 800MHz do LTE800Sferii ( tutaj też z MIMO czyli kierunkowa dualna lub 2 anteny pod katem prostym). Podane parametry sygnału z LTEWatchH nie pokazują jakie to pasmo więc trudno wyrokować bez wymuszenia na LTE800 i LTE1800 w tym programie. Jesteś zadowolony z LTE w CP, które działa z prędkością darmowego Aero2 czyli 0,5Mb/s, w porywach do 1,5Mb/s jak nie rozłączy? Nie masz gwarancji, ze na antenie będzie lepiej. Trzeba było zrobić testy przed podpisaniem umowy a nie słuchać konsultantów z CP. Prędkości w Plusie/CP w wielu lokalizacjach to żenada a branie abonamentu to rosyjska ruletka.
𝗡𝗮 𝗣𝗪 𝗽𝗼𝗺𝗮𝗴𝗮𝗺 𝘁𝘆𝗹𝗸𝗼 𝗼𝗱𝗽ł𝗮𝘁𝗻𝗶𝗲, 𝗸𝘄𝗼𝘁𝗮 𝗽𝗼 𝘄𝗰𝘇𝗲𝘀́𝗻𝗶𝗲𝗷𝘀𝘇𝘆𝗺 𝘂𝘇𝗴𝗼𝗱𝗻𝗶𝗲𝗻𝗶𝘂 𝘄 𝘇𝗮𝗹𝗲𝘇̇𝗻𝗼𝘀́𝗰𝗶 𝗼𝗱 𝘄𝘆𝗸𝗼𝗻𝗮𝗻𝗲𝗷 𝘂𝘀ł𝘂𝗴𝗶.
Pomogłem? Kup mi kawę.