Tak się zastanawiam, może zbyt ostro w temacie to ująłem ale inaczej tego nazwać się nie da. Zmuszanie do opłat za RTV nawet tych którzy nie chcą mieć z TVP nic wspólnego. Dlaczego w dobie takiej technologii, gdy praktycznie każdy telewizor i większość dekoderów ma czytniki kart (lub porty PCMCIA pod moduły z kartą) TVP nie wpadło na pomysł by być spółką uczciwą i dać ludziom wybór?
Przecież, sygnał TVP mógł by zostać zakodowany w DVBT. Na satelicie już jest.
Mogły by do sklepów trafić moduły z kartami od TVP w odpowiedniej cenie, prawda?
Chcesz, kupujesz, płacisz, masz. Nie chcesz to nie masz. 100% uczciwości!
Tymczasem taki jak ja, nie ogląda TVP a płacić będzie musiał. Media powiadają że to opłata za odbiorniki. Ok, kumam, ale ja chcę by moja kasa była uczciwie podzielona czyli jeśli już nie mam wyboru to chciał bym rozdać moje złotówki uczciwie dla każdego nadawcy bo... oglądam Polsat i TVN. Zatem, chcę by kasa moja trafiła także do nich a nie tylko do TVP.
Dlaczego nie ma modułów CI? Nie rozumiem tego! Polsat ma w DVBT a TVP nie i żąda przymusowego płacenia?
Za co?
Za teatr w TVP który mnie nie interesuje?
Za historię powojenna którą wałkują na TVP Historia?
Przecież, nawet platformy cyfrowe mają możliwość zakodowania i odkodowania TVP na specjalne życzenie użytkownika, prawda?
Chcemy to dopłacamy, nie chcemy to nie płacimy i kodują! Proste.
Czy zmuszenie do zapłaty za coś czego się nie chce nie graniczny przypadkiem z łamaniem praw człowieka?
W TV mówili, że to na rozwój. Ktoś tam zapytał: czego rozwój. Odpowiedzieli: informatyzacji kraju, internet itp. To co? Internet stał się podwójnie płatny?
Przecież o rozwój dbają prywatne firmy! Ktoś z Rządu położył firmie Orange kasę na stół za światłowody??
O jakim rozwoju mowa bo nie wiem?
Przecież, sygnał TVP mógł by zostać zakodowany w DVBT. Na satelicie już jest.
Mogły by do sklepów trafić moduły z kartami od TVP w odpowiedniej cenie, prawda?
Chcesz, kupujesz, płacisz, masz. Nie chcesz to nie masz. 100% uczciwości!
Tymczasem taki jak ja, nie ogląda TVP a płacić będzie musiał. Media powiadają że to opłata za odbiorniki. Ok, kumam, ale ja chcę by moja kasa była uczciwie podzielona czyli jeśli już nie mam wyboru to chciał bym rozdać moje złotówki uczciwie dla każdego nadawcy bo... oglądam Polsat i TVN. Zatem, chcę by kasa moja trafiła także do nich a nie tylko do TVP.
Dlaczego nie ma modułów CI? Nie rozumiem tego! Polsat ma w DVBT a TVP nie i żąda przymusowego płacenia?
Za co?
Za teatr w TVP który mnie nie interesuje?
Za historię powojenna którą wałkują na TVP Historia?
Przecież, nawet platformy cyfrowe mają możliwość zakodowania i odkodowania TVP na specjalne życzenie użytkownika, prawda?
Chcemy to dopłacamy, nie chcemy to nie płacimy i kodują! Proste.
Czy zmuszenie do zapłaty za coś czego się nie chce nie graniczny przypadkiem z łamaniem praw człowieka?
W TV mówili, że to na rozwój. Ktoś tam zapytał: czego rozwój. Odpowiedzieli: informatyzacji kraju, internet itp. To co? Internet stał się podwójnie płatny?
Przecież o rozwój dbają prywatne firmy! Ktoś z Rządu położył firmie Orange kasę na stół za światłowody??
O jakim rozwoju mowa bo nie wiem?