logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Routery mobilne - automatyczne włączanie po podłączeniu zasilania

frogii1990 17 Sie 2016 19:41 1101 2
REKLAMA
  • #1 15874581
    frogii1990
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Witajcie,
    Mam takie zapytanie odnośnie modemów - routerów mobilnych tzn. jajko-router.
    Pytanie odnosi się tego czy jak w takich wynalazkach rozładuje się bateria to same się podnoszą po podłączeniu zasilania czy np. jedne modele tak drugie nie np. są takie z "przytrzymanie przycisku" a inne z przełącznikiem ?
    Pytam ponieważ potrzebuję większa ilość zastosować ale czasami może nie być prądu przez kilka godzin/dni, a będą w urządzeniu bezobsługowym.
  • REKLAMA
  • #2 15874605
    matek451
    Poziom 43  
    Ocena: 5769
    Nie trzeba je włączyć. A do czego chcesz je chcesz stosować?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 15874623
    frogii1990
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    To pewnego rodzaju maszyny bezobsługowe rozrzucone po całym kraju. Czyli widzę, że chyba będzie trzeba doinwestować i razem z internetem mobilnym brać router z wyjściem LAN bo tylko to mi zapewni połączenie maszyny ze światem po utracie i powrocie zasilania

EDIT: Chyba, że jest jakiś inny pomysł, dodam, że modemy na USB odpadają ze względu na brak możliwości zapewnienia wysokiej niezawodności przy np. braku zasilania maszyny to potem jest problem z połączeniem - nie zawsze wykrywa modem.
REKLAMA